|

Türk ekonomisi AB’den daha iyi

İstanbul'da düzenlenen “Milli ve Yerli Esnaf Buluşmaları” sohbet toplantılarının konuğu Albayrak Holding CEO'su Doç Dr. Ömer Bolat oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:29 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türk ekonomisi AB’den daha iyi
Türk ekonomisi AB’den daha iyi

Ömer Bolat, Türkiye'nin gerek bütçe dengeleri açısından gerekse kamu borçlarının milli gelire oranı bakımından Avrupa ülkelerinden çok daha iyi durumda olduğunu söyledi. Bolat, Türkiye “Maastricht kriterlerinden daha iyi durumda” dedi.



AB'NİN EKONOMİK BUHRANI TÜRK DÜŞMANLIĞINA DÖNÜŞTÜ


Bolat, krizin Avrupa üzerinde etkilerinin devam ettiğini söyledi. Ekonomik durgunluğun Avrupa'da artmayı sürdürdüğünü ifade eden Bolat, bu durumun merkez partilerden uzaklaşmayı ve aşırı sağcı partilere doğru gidişatı hızlandırdığını kaydetti. Bolat, AB'deki yaşananların Türkiye karşıtlığına doğru bir eğilim gösterdiğini söyledi. Bolat, “İnanıyorum ki Türkiye ekonomisinin dördüncü çeyrek büyümesi yine artı gelecek ve 2017 büyüme yılı olacak. Göreceksiniz 16 Nisan'daki referandumdan sonra Türkiye ekonomisinin ivmesi daha da yukarılara çıkacak” diye konuştu.



Bu basit bir halk oylaması değil


Ekonominin yüzde 50 rakam, yüzde 50 psikoloji ve beklenti yönetimi olduğuna dikkati çeken Bolat, “Beklentilerimizi iyimser tutalım. Geleceğe ümitle bakalım. O kadar çok saldırıya maruz kaldık ama devletimiz, milletimiz, hükümetimiz ayakta. Daha çok çalışarak milletimize, vatanımıza sahip çıkmanın onurunu yaşayalım.” görüşlerini aktardı. Bolat, 1981 ve 1961 Anayasalarını darbecilerin hazırladığını, bu millete ve onun seçtiği vekillere bugüne kadar anayasa yaptırılmadığını bildirdi.



Türkiye'nin hasımları 'hayır' diyor


Türkiye'de çift başlılık dolayısıyla yaşanan siyasi krizlere ve bunların tetiklediği ekonomik krizlere değinen Bolat, şöyle devam etti:”Vesayetçi güçler, medya, sermaye, yabancı ülkeler Türkiye'yi hükümetsizliklere, koalisyonlara mahkum etmek ve onlar üzerinden kontrol etmek için ülkede istikrar istemez. 16 Nisan'daki referandumun özü yönetimde istikrar yürütmede ve icraatta etkinliktir. Bunun dışında sivilleşmenin önünü açan hususlar, yüksek yargıda çeteleşmeleri engellemek isteyen hükümler var”





#Albayrak Holding
#Ömer Bolat
#AB
7 yıl önce