|

Uber başkanı 6 ayda istifa etti

Uber başkanı Jeff Jones, düşünce ve uygulamalar konusunda şirketle arasında farklılıklar olduğunu belirterek 6 ay önce başladığı görevini bırakma kararı aldı.

Yeni Şafak
12:06 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:18 - 20/03/2017 Pazartesi
Diğer
Uber Başkan Jeff Jones'un istifası ile sarsıldı.
Uber Başkan Jeff Jones'un istifası ile sarsıldı.

Jeff Jones, Uber'e pazarlama şefi olarak görev yaptığı perakende zinciri Target'tan ayrılarak katılmıştı. Milliyet'te yer alan habere göre Uber CEO'su Travis Kalanick, 6 ayın ardından bir operasyon şefi (COO) aramaya başlaması Jones için bardağı taşıran son damla olmuş gibi görünüyor. Jones açıklamasında düşüncelerinin ve yönetimsel yaklaşımlarının 6 aylık görev süresi boyunca Uber'de gördükleriyle çeliştiğini dile getirdi.



Bir Uber sözcüsü, e-postayla gönderilen bir bildiride "Jeff'e şirketteki altı ay boyunca teşekkür etmek ve ona en iyisini dilemek istiyoruz" dedi. Eski Uber başkanı Jeff Jones çatışmadan çekinen bir kişi olarak tanımlanıyor.



Diğer yandan Jeff Jones, şirketten ayrılan ilk üst düzey yönetici olmasa da ayrılanlar içinde en yüksek noktada bulunuyor. Daha önceki ayrılıklar, cinsel taciz ve ayrımcılık suçlamalarıyla ilgiliydi. Jones'un ayrılma nedeni kesin belli değil.




#Uber
#Jeff Jones
7 yıl önce