|

Ukraynalı turistin yüzde 75'i bize geliyor

Ukrayna’dan çıkan turist sayısı yıllık yaklaşık 1,5 milyon olurken, bunun yüzde 75’i Türkiye’ye geliyor. TÜROB raporuna göre, geçen yıl rekor büyüme kaydeden Ukrayna’dan gelen turist sayısında 2016'da olduğu gibi bu yıl da artış bekleniyor. İlk tercih ise Antalya.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:31 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İlgi odağı Türkiye
İlgi odağı Türkiye

Rusya ile düzelen ilişkilerle birlikte gözler Rus turistlere çevrilmişken, Ukraynalılar şimdiden onların alternatifi olmaya aday. 2016'da Ukrayna’dan Türkiye’ye yüzde 48 artışla 1 milyon 45 bin, Antalya’ya yüzde 82 artışla 527 bin ve İstanbul’a yüzde 7 artışla 270 bin turist geldi. Böylece, geçen yıl Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında maksimum seviyeye ulaşılarak tüm zamanların rekoru kırıldı.

TEŞVİKLER ETKİLİ OLDU

Türkiye Otelciler Birliği(TÜROB), Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (UITT) sonrasında pazarla ilgili beklenti ve öngörüleri içeren bir sonuç raporu hazırladı. Rapora göre, Ukraynalı turistlerin Türkiye’de kalışlarında kolaylıklar sağlandı. Geçen yıl Ukrayna vatandaşlarına son 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü geçmemek kaydıyla 60 gün olarak uygulanan vize muafiyeti 90 güne çıkarıldı.

Antalya ve İstanbul’a gidiyor

Rapor aynı zamanda Ukraynalı turistler seyahat alışkanlıkları hakkında da turizmcilere önemli bilgiler veriyor. TÜROB raporuna göre, Ukraynalı turistlerin ortalama tatil süresi 10 gün civarında bulunuyor. Rezervasyon dönemleri genel olarak tatil başlangıcının 1-2 ay öncesinde gerçekleşiyor. Ukraynalı turistlerin, Türkiye'de otellerin yüksek oranda indirim fırsatlarını bekledikleri, bu nedenle rezervasyonlarını son dakikaya kadar beklettikleri gözleniyor.

Türkiye’nin son derece uygun fiyat, iklim, turistik tesis altyapısı, vizesiz giriş, uçuş süresinin kısa olması ve her şey dahil sistemi pazardaki önemli avantajları arasında yer alıyor. Pazarın en önemli aktörlerinden Türk Hava Yolları, Ukrayna'da uçtuğu nokta sayısını 30 Mart 2017'de başlayan Harkiv uçuşuyla 6'ya çıkardı.

  • Antalya'da, turistik denizaltı "Nemo Primero" törenle hizmete girdi. Yapılan törenin ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler, turistik denizaltıyla ilk resmi dalışı Antalya Kaleiçi açıklarında bulunan 35 metre derinliğindeki St. Didier Batığı'na gerçekleştirdi.

Antalya’nın denizaltısı hizmete
girdi

Rusların olduğu gibi Ukraynalı turistinde de ilk tercihi olan Antalya, yaza hazırlanıyor. Turizm çeşitliliği adında denizaltı “Nemo Primero” törenle hizmete girdi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kaleiçi Yat Limanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Antalya’nın Türk turizminin “amiral gemisi” olduğunu, kentin her zaman turizmde ilklerle bilindiğini söyledi. Kitle turizminin yanında alternatifler aradıklarını belirten Karaloğlu, alternatif turizm potansiyelinin mutlaka kullanılması gerektiğini vurguladı. Denizin altının daha cazip olduğunu ifade eden Karaloğlu, Türk turizminin gelişmesi bakımından önemli olduğunun altını çizdi.

#Ukrayna
#Turist
#TÜROB
7 yıl önce