|

Varlık Fonu Sayıştay denetiminde

Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Baş, Varlık Fonu'nun portföyünde yer alıp normal şartlarda Sayıştay'ın denetimine tabi olan kurumların, yine aynı şekilde denetlenmeye devam edeceğini belirtti. Baş, “Kurumlar fona devrolunca Sayıştay denetiminden çıkacak algısı doğru değil” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:55 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Baş
Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Baş

Sayıştay Başkanı Ahmet Seyit Baş, Varlık Fonunun portföyünde yer alan kurumların yine aynı şekilde denetlenmeye devam edeceğini söyledi. Baş, “Fonun idari işlemleri dışında Sayıştay denetimini etkileyen bir husus yok. Esas amaç yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmek, yatırımlar için menkul kıymet ihraç etmek ise hisseleri fona devredilen kuruluşların denetleniyor olması önemli” dedi. Varlık Fonu bünyesindeki Çaykur’un, Milli Piyango’nun ve KİT’lerden yüzde 51’i devlet payını sağlayanların Sayıştay'ın denetimine tabi olduğunu hatırlatan Baş, bu kurumlarda Sayıştay’ın denetimlerinin bugün itibarıyla da devam ettiğini belirtti.

RAPORLARIMIZI MECLİS'E SUNACAĞIZ

Sayıştay Başkanı Baş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim açımızdan fark eden bir şey olmadı, denetimlerimiz zaten devam ediyordu bugün de aynen devam ediyor, raporlarımızı Meclis'e sunacağız. Kurumlar fona devrolunca Sayıştay denetiminden çıkacak algısı doğru değil. Çünkü bugün itibarıyla kanun çıkmadan önce denetim açısından nasıl bir sistematik varsa biz aynen denetime devam ediyoruz.”

#Ahmet Seyit Baş
7 yıl önce