|

Yabancı Trabzon’dan vazgeçmiyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un Mayıs 2017 itibarıyla yabancılara konut satışında Türkiye’de üçüncü sırayı aldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 01:59 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yabancı Trabzon’dan vazgeçmiyor
Yabancı Trabzon’dan vazgeçmiyor

Şehrin ekonomisini ilgilendiren en önemli konulardan birinin inşaat sektörü olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, “Türkiye genelinde inşaat sektöründe Mayıs ayı sonu itibarıyla ilk el satışlarda yüzde 5.5 düşüş olduğunu görüyoruz. İkinci el satışlarda ise yüzde 8.5 civarında artış var. Yabancıya konut satışlarında da yüzde 10 civarında artış sağlandı.

Bu önemli rakam. Şehrimizi de yakından ilgilendiriyor. Trabzon, Mayıs ayı itibarıyla Türkiye’de yabancıya konut satışları yönünden üçüncü sırada. İstanbul 530 konut satışı ile birinci, Antalya 442 satışla ikinci sırada. 123 konut satılan Trabzon’u da 120 konut satışı ile Bursa, 92 satışla Yalova ve 69 konut satışıyla Mersin takip ediyor. Trabzon demek ki daha fazla tercih edilmeye başlandı. Trabzon’daki firmalarımızın elinde bulunan stokların erimesi adına bu rakamlar bizlere umut veriyor” dedi.

#Trabzon
#Konut satışı
7 yıl önce