|

Yeni nesil Nokia’lar temmuzda satışta

Bir dönemin efsane telefonu Nokia, yeni nesil akıllı cihazlarıyla geri dönüyor. Vodafone ile öncelikli satış anlaşması yapan Finlandiyalı şirket, Nokia 3, 5 ve 6 modellerini temmuz ayında Türkiye'ye getirecek. İlk 3 ay sadece Vodafone aracılığıyla satın alınabilecek modeller, kişiselleştirilen Android sistemiyle uzun pil ömrü vaadederken, ulaşılabilir fiyatlarla da rekabette öne çıkmayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 02:27 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Vodafone ve Nokia işbirliğinin detayları, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy (ortada) ve HMD Global Başkanı Florian Seiche’nin (solda) katılımıyla düzenlenen toplantıda duyuruldu.
Vodafone ve Nokia işbirliğinin detayları, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy (ortada) ve HMD Global Başkanı Florian Seiche’nin (solda) katılımıyla düzenlenen toplantıda duyuruldu.

Bir zamanların efsane cep telefonu markası Nokia, yenilenen yüzüyle akıllı telefon pazarındaki yerini almaya başladı. Türkiye’deki satış stratejisi kapsamında Vodafone’la işbirliği yapan Nokia’nın 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 model akıllı telefonları ilk 3 ay boyunca sadece Vodafone’da satılacak. Söz konusu anlaşmanın paylaşıldığı basın toplantısındaki bilgilere göre, üç telefon da dört ayrı renk seçeneğiyle sunulurken, Nokia 3 uygun fiyatıyla, Nokia 5 zarif tasarımıyla ve Nokia 6 yüksek oyun performansıyla öne çıkıyor. Ayrıca yeni nesil Nokia modelleri, her ay sunulacak güvenlik güncellemelerinin yanısıra kurulum aşamasından itibaren kişiselleştirilebilir Android sistemiyle de gereksiz pil kullanımı ortadan kaldırarak daha uzun batarya ömrü vaad ediyor.

FİYAT ARALIĞI 950 İLA 1,349 TL

Nokia akıllı telefonlarından 5 inç IPS ekrana sahip olan Nokia 3, 8MP geniş açılı ön ve arka kameraları, kompakt formuyla birinci sınıf bir akıllı telefon deneyimi sunmayı hedefliyor. Nokia 3’ün piyasa satış fiyatı 949 lira olacak. Nokia 5, 8MP 84 derece geniş açılı ön kamerası ile selfilere ekstra daha fazla sahne özelliği katıyor ve hem güneş ışığında hem düşük ışıkta en iyi ekran görünürlüğüyle dikkat çekiyor. 5.2 inç IPS HD ekrana sorunsuz geçiş yapan tasarımıyla Nokia 5’in satış fiyatı 1,149 lira. Nokia 6 ise 5.5 inç tam HD ekranıyla premium telefon deneyimi sunuyor. Nokia 6’nın perakende satış fiyatı ise 1,349 olarak belirlendi.

TÜRK PAZARI HIZLI BÜYÜYOR

Türkiye’de geçen yıl 12,5 milyon akıllı telefon satıldığı ve akıllı telefon pazarının bir önceki yıla göre yüzde 4,2 büyüdüğü bilgisini veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye’deki 4,5G kullanıcıların yüzde 41’inin Vodafone müşterisi olduğuna dikkat çekti. Nokai ile işbirliği tanıtım toplantısında konuşan Aksoy, şöyle devam etti: “Herkesin kaliteden ödün vermek zorunda kalmadan en iyi telefona sahip olmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda, kalitesi ve teknolojisiyle tüm dünyanın tanıdığı ve beğendiği Nokia markasının sahibi HMD ile işbirliğimizi son derece önemsiyoruz. Bu işbirliğiyle, sektörde efsane haline gelmiş bir markayı tutkunlarıyla ilk olarak biz buluşturacağız.”

TEKRAR BAŞA OYNAYACAK

Nokia markasının telefon ve tabletler için tek lisans sahibi olan HMD Global Başkanı Florian Seiche, Vodafone ile gerçekleştirdikleri işbirliği tanıtım toplantısına katıldı. Türkiye’nin HMD için stratejik açıdan önemli bir pazar olduğunu belirten Seiche, “Yeni Nokia akıllı telefonları Türkiye’ye getirme kararı, marka olarak bu dinamik ülkedeki tüketicilerin gerçek ihtiyaçlarını karşılama arzumuzun yansımasıdır” diye konuştu. HMD'nin Finlandiya şirketi olduklarını ve geçen yıl aralık ayında faaliyetlere başladıklarını kaydeden Seiche, “Önümüzdeki 3-5 yıl arasında en iyi mobil sağlayıcı şirket olmak istiyoruz” dedi.

#Nokia
#Vodafone
7 yıl önce