|

Yerli otoya ortak girişim

Yerli otomobil çalışmalarında kritik viraj aşıldı. Projeyi ünlü firmalarla oluşturulan 'ortak girişim grubu' üstlenecek. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından birebir yapılan görüşmelerle ortak girişim grubu oluşturulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla kamuoyuna açıklanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:29 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yerli otoya ortak girişim
Yerli otoya ortak girişim

Yerli otomobil için koordinasyon görevi yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü kritik virajı aştı. Konuyla ilgili kaynaklardan edinilen bilgiye göre birden çok şirket ve iş adamının talip olduğu yerli otomobil için ortak girişim grubu oluşturuldu.

ÇOK ÖZEL TEŞVİK VERİLECEK

Cumhurbaşkaı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak ortak girişim grubu ve proje onayı ile birlikte kamuoyuna açıklanacak. Ortak girişim grubuna yürülükte olan teşviklerin yanı sıra çok özel teşvikler de sunulacak. Edinilen bilgiye göre Bakan Özlü’nün telafuz ettiği tarih olan 2019 yılına yerli otomobil yetiştirlecek.

  • Konuyla ilgili açıklamada da bulunan Bakan Özlü, yerli otomobil projesinde potansiyel aday işletme, şirket ve gruplarla 1. tur görüşmeleri tamamladıklarını belirterek, “Ben varım diyen şirketler, babayiğitler var, bunlarla pazar günü İstanbul’da 2. tur görüşmelere geçeceğiz ve detayları konuşacağız. Süreç devam ediyor ve iyi gidiyor” ifadelerini kullandı. Özlü, yıl sonuna kadar yüklenici adayı şirketler ile sözleşme imzalamayı hedeflediklerini de kaydetti.
#Yerli otomobil
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
7 yıl önce