|

101 günlük IŞİD esareti dakika dakika böyle sona erdi

3 ayı aşkın bir süredir IŞİD'in elinde rehin bulunan 46 Türk vatandaşı Türkiye'nin yoğun çabaları sonucu kurtarıldı. MİT'in gizli yürüttüğü kurtarma operasyonuna, yetkililerden tebrik yağarken, rehinelerin Türkiye'ye getirilmesi saat saat kaydedildi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:12 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
101 günlük IŞİD esareti dakika dakika böyle sona e
101 günlük IŞİD esareti dakika dakika böyle sona e

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu ve 45 Türk vatandaşı, 3 ayı aşkın bir süredir Musul'da rehin tutuluyordu. Türkiye'nin yoğun çalışmaları sonucu kurtarılan 46 Türk, Türkiye'ye getirildi. Rehinelerin kurtarılışı ve Türkiye'ye getirilmesi saat saat kaydedildi.


Gece saat
00:30

Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi ziyaretleri kapsamında gittiği Bakü'de, Türkiye'nin Musul'da kaçırılan Türk diplomatlar için IŞİD'le süren temasların yoğunlaştığını açıkladı.

05.00

Davutoğlu, Kaçırılan 49 diplomattan Türk olan 46 konsolosluk çalışanı Türkiye'ye getirildiğini söyledi.


07:15

Davutoğlu, terör örgütü IŞİD'in elinde alıkonulan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye getirilmesinin ardından Azerbaycan'daki programını yarıda keserek özel uçak "TUR" ile Şanlıurfa'ya hareket etti.

08:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin açıklama yaptı.
08:00
'da yayınlanan yazılı açıklamada, "Irak'ta bir süredir alıkonulan Musul Başkonsolosumuz, ailesi ve Başkonsolosluğumuzda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarılmıştır. Öncelikle, uzun süredir özgürlüklerinden mahrum kalmış olan Başkonsolosumuz ve ailesine, çalışma arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm aziz vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, milletimizin gözü aydın diyorum" ifadelerini kullandı.
08:35

Terör örgütü IŞİD tarafıdan Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Şanlıurfa'daki bir kamu binasına getirilen Türk diplomatlar, GAP Havaalanı'na götürüldü.

09:15

Davutoğlu, Türkiye'ye getirilen rehineleri kaşılamak için Şanlıurfa GAP Havaalanı'na geldi.

09:20

Davutoğlu, Azerbaycan gezisini yarıda keserek geldiği GAP havaalanında, Musul'da rehin alınmalarının ardından kurtarılan konsolosluk çalışanlarıyla buluştu.

10:25

Azerbaycan'daki temaslarını yarıda keserek sabah Şanlıurfa'ya gelen Davutoğlu, GAP Havaalanı'nda, Türk rehinelerle yaklaşık 1 saat görüştü. Görüşmenin ardından, Davutoğlu, kurtarılan Türk diplomatların da içinde bulunduğu özel 'TUR' uçağı ile Ankara Esenboğa'ya hareket etti.


11:30

Davutoğlu, serbest bırakılan rehineler ile, Şanlıurfa GAP Havaalanından Ankara'ya geldi. Başbakan, IŞİD'in bir süreden beri alıkoyduğu ve bugün kurtarılarak Türkiye'ye getirilen 49 Türk vatandaşıyla Şanlıurfa'da buluştuktan sonra Ankara'ya hareket eden özel uçak "TUR"da da bir araya geldi.

Saat
12:10
'a kadar uçakta rehinelerle sohbet eden Davutoğlu, daha sonra uçaktan inerek, burada bekleyen coşkulu kalabalığa hitap etti.

10 yıl önce