|

Doğu bembeyaz

Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun doğu kesimleri, kar yağışıyla beyaza büründü. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 30 santimetreye kadar yükselirken, Kars’ta sıcaklık eksi 5 dereceye kadar düştü.

Yeni Şafak
23:07 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:09 - 22/11/2014 Cumartesi
Diğer

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı da olumsuz etkiledi. Kar yağışı özellikle Kars, Ardahan, Erzurum, Van, Muş, Erzincan, Iğdır, Bitlis, Hakkari, Kayseri, ve Sivas’ta etkili oldu. Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Kars ve Ardahan’da ölçüldü. Yetkililer kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyardı.


HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK

Ardahan’da geceden itibaren etkili olan kar yağışı, öğle saatlerine kadar sürdü. Kar yağışının yerini güneşli havaya bırakması çocuklar için eğlenceye dönüştü. Van’ın Çaldıran ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde

kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. 

ERCİYES’TE İKİ GÜNDÜR YAĞIYOR

Hakkari’de kar yağışı nedeniyle kapanan 5 köy ve 12 mezranın yolu tekrar ulaşıma açıldı. Çankırı’daki Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken Kayseri’deki Erciyes Dağı’nda da iki gündür aralıksız kar yağışı devam ediyor.

#kar
#kış
#erzurum
9 yıl önce