|

Ermenek madencileri için fidan dikildi

Karaman'da Orman İşletme Müdürlüğü ve Türk Kızılayı tarafından düzenlenen "Bir Fidan Bir Kan Projesi" kapsamında, Ermenek ilçesindeki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan 18 işçi anısına fidan dikildi.

17:12 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:25 - 18/12/2014 Perşembe
AA

Karaman Valisi Murat Koca, proje kapsamında Vali Hakkı Teke Ormanı'nda düzenlenen törende, vatandaşları Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunmaya davet etti.


Bugün, Karaman Orman İşletme Müdürlüğü ve Türk Kızılayı tarafından düzenlenen "Bir Fidan Bir Kan Projesi" kapsamında, kan bağışında bulunan vatandaşlar anısına fidan diktiklerini dile getiren Koca, şunları kaydetti:


"Yılbaşından itibaren Karaman merkez ve ilçelerinde vatandaşlarımız tarafından Kızılay'a 6 bin 910 ünite kan bağışında bulunulmuştu. Program çerçevesinde biz her vatandaşımız adına birer fidan diktik. Geçtiğimiz günlerde Ermenek'te elim bir kaza meydana geldi. 18 vatandaşımız burada rahmetli oldu. Bu arkadaşlarımız adına da birer fidan diktik."


Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey ise Orman Bölge Müdürlüğü olarak Karaman'da toplamda 2 milyon 150 bin fidan dikeceklerini aktardı.


Karacabey, "Maden kazasında şehit olan kardeşlerimiz için de fidan diktik. Diktiğimiz en anlamlı fidanlar bugün dikilen fidanlar oldu" dedi.


Konuşmaların ardından Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunan vatandaşlar ile maden kazasında hayatını kaybeden 18 madenci için üzerinde isimler yazılı fidanlar toprakla buluştu.


Proje kapsamında, bugüne kadar kan bağışında bulunan 6 bin 910 kişi için fidan dikileceği öğrenildi.

#ermenek
#karaman
#türk kızılayı
9 yıl önce