|

Tayyar'dan MİT operasyonunu gölgeleyen CIA çıkışı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye'nin 46'sı Türk vatandaşı, 49 rehineyi IŞİD'in elinden kurtardığı operasyonu gölgeleyen ilginç mesajlar yayınladı. Güvenlik kaynakları "MİT'in gerçekleştirdiği yerli bir operasyon" derken, Şamil Tayyar'ın "Rehinelerin bu kritik süreçte serbest bırakılması CİA'nın bir hamlesidir" sözleri paralel medyaya malzeme oldu.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:39 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Tayyar'dan MİT operasyonunu gölgeleyen CIA çıkışı
Tayyar'dan MİT operasyonunu gölgeleyen CIA çıkışı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, 101 gündür IŞİD'in rehin aldığı Türk rehinelerin kurtarılmasına "CIA operasyonu" demesi sosyal medyada tepki çekti. Güvenlik kaynaklarının "MİT'in gerçekleştirdiği tamamen yerli operasyon" olarak değerlendirdiği süreç için Tayyar'ın CIA'yi işaret etmesi cemaat medyasında gündem oldu.

Şamil Tayyar, herkesten gizli tutulan ve bir rehinenin burnunun bile kanamadığı başarılı operasyonu gölgeleyen twitlerine tepki gelince düzeltme yayınladı.

"CIA'nın bir hamlesidir"

Şamil Tayyar, twitter hesabından önce şu mesajları yayınladı:

Türkiye'ye getirilen diplomatlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, hepimizin gözü aydın. IŞİD operasyonuna Türkiye'nin katılmama gerekçelerinden biri rehinelerdi. Bu kritik süreçte serbest bırakılması CİA'nın bir hamlesidir. Türkiye ile IŞİD arasında irtibat kuran geri zekalılar herhalde yeni oyunu farketmiştir. IŞİD tuzağına sazan gibi atlamayıp ABD'yi köşeye sıkıştıran ve diplomatları kurtaran hükümetimiz ve MİT'i kutluyorum

"Twitlerim istismar edildi, operasyonlar MİT menşelidir"

Tayyar daha sonra sözlerinin tepki çekmesi ve paralel yapının medyası tarafından kullanılması üzerine, hesabından düzeltme mesajları paylaştı:

"Twitlerim hem paralel yapı hem içimize sızmış ne olduğu belirsiz kişiler tarafından istismar edildi. IŞİD, CİA'nin truva atıdır. Kurtarma operasyonu çatışmasız başarıyla sonuçlanıyorsa CİA operasyona engel olmamış demektir. CİA hamlesi ifadesi, CİA'nin IŞİD'e yönelik operasyondaki rezervini kaldırmasına dair tanımlamadır. Nitekim ABD'yi köşeye sıkıştıran hükümet ve MİT vurgusuyla bu tanımlama açıkça ifade edilmiştir. Elbette operasyon MİT (yerli) menşelidir, arkasında güçlü bir siyasi irade vardır."


10 yıl önce