|

10 şehit acısı

Türkiye dün Mardin ve Şırnak’tan gelen acı haberlerle sarsıldı. Mardin Kızıltepe - Derik Karayolu’nda PKK’lılar, güvenlik görevlilerini taşıyan aracın geçişi sırasında tuzakladıkları bombayı patlattı. Saldırıda 4 asker şehit oldu. Şırnak’ta ise yol kontrolü sağlayan askeri time PKK’lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çıkan çatışmada 6 asker şehit düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 23:30 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Mardin'de PKK'lıların yola tuzakladıkları patlayıcıyının askerleri ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 2 korucu ve 4 asker yaralandı. Yaralı bir korucunun durumu ağır. Saldırı, Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkiinde yaşandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Mardin ile Derik ve Kızıltepe ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.



ASKERE EYP TUZAĞI


Olay yerinde patlamanın etkisi ile geniş bir çukur açılırken, Kızıltepe-Derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Patlama bölgesinde sevk edilen çok sayıda asker, bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluştururken, olay yerine kimse yaklaştırılmadı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için karayolu ekiplerince çalışma başlatıldı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon devam ediyor. Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik ilçesinde Ilıca Mahallesi yakınlarında saat 08.30 sıralarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapan güvenlik güçlerini taşıyan aracın geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatıldığı bildirildi.



6 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALI


Patlama sonucu 4 askerin şehit olduğu, 1'si ağır 6 güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların hızla hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, “Yaralıların tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli işlemler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.



ŞIRNAK'TA HAİN SALDIRI


Şırnak'ta ise yol kontrolünü sağlayan askeri time dün PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıdan sonra çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Aralıklarla devam eden çatışmada 1 PKK'lı terörist öldürülürken, bölgeye takviye birlikler gönderildi. Çatışmada şehit olan askerlerden isimleri belirlenenler şöyle: Astsubay Yunus Çiçek (22), uzman çavuşlar Tolga Özdinç (26), Süleyman Güneri (23) ve Mehmet Alda (23).



HAVA DESTEKLİ OPERASYON


Çatışma, Şırnak-Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında yol güvenliğini sağlayan askeri time, dün saat 14.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından önce roketatar, sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlenmesi üzerine başladı. Çatışma bölgesine çok sayıda ambulans gönderilirken, ilk belirlemelere göre 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Çatışman gece saatlerinde de sürerken, teröristlerin yakalanması için bölgede başlayan operasyonun hava destekli olarak genişletildiği öğrenildi.



Şehitler bugün uğurlanacak


Derik'te şehit olan 4 asker için Mardin'de uğurlama töreni yapılacak. Şehit olan Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş (Çorum), uzman çavuşlar Sedat Yıldız (Osmaniye), Enes Kaya (Konya) ve Mustafa Alpaslan'ın (Adana) cenazesi, Mardin'de bugün Selen kışlasında düzenlenecek uğurlama töreninden sonra memleketlerine gönderilecek.



Düğünü ertelemiş




Mardin'de PKK'lı teröristlerin Kızıltepe-Derik karayolu üzerindeki Tepedağ Köyü yakınlarında tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan askerlerden 28 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan'ın 8 Ekim'de düğün yapmaya hazırlandığı belirtildi. Nişanlı olan Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan'ın acı haberi memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'ne bağlı Turgutlu Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. Baba İsmail ile anne Fikriye Alpaslan oğullarının şehit olduğunu duyunca fenalık geçirdi.



Osmaniye'ye şehit ateşi




Şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Sedat Yıldız'ın acı haberi memleketi Osmaniye'deki ailesini yasa boğdu. Bekar olan 28 yaşındaki Sedat Yıldız'ın Toprakkale İlçesi Göçmenler Mahallesi'ndeki tek katlı kerpiç baba evine gelen askeri yetkililere babası Fahri ile annesi Kafiye Yıldız'ın Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde olduğu söylendi. Buradaki yakınlarına acı haber verilirken anne ve babası da Yumurtalık İlçesi'nden alınıp, Osmaniye'ye getirildi. 2 kardeş olduğu belirtilen Sedat Yıldız'ın yakınları ve komşuları kerpiç evin duvarına bayrak asıp bahçeyi süpürerek hazırlık yaptı.



Ailesiyle birlikte izne gelecekti




Patlamada şehit olan J. Ast. Çavuş Ömer Faruk Darbaş, şehit olmasaydı bugün ailesiyle birlikte izne geleceği ortaya çıktı. Derik ilçesi girişinde, yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi soncu şehit olan Şehit Darbaş'ın Çorum'daki evine şehit ateşi düştü. Darbaş'ın şehadet haberini yakınlarına İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri verdi. Şehit Ömer Faruk Darbaş'ın babası Zekeriya Darbaş ve annesi Müberra Darbaş'ın Diyarbakır'da polis olan çocukları Emre Darbaş'ın yanına gittikleri öğrenildi.



Duvara ay-yıldız çizildi




Mardin'de şehit düşen Uzman Çavuş Enes Kaya'nın, Konya'nın Ilgın ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin, babaevine acı haber, Ilgın'daki sivil ve askeri yetkililer tarafından verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan baba Şükrü ve anne Gülcan Kaya gözyaşlarına boğuldu. Haberin duyulmasının ardından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş, taziyele için evin önünde toplandı. Evin girişindeki duvara, kırmızı ve beyaz boya ile çizilen “ay-yıldız” dikkati çekti.



Bayramda nişanlanmıştı


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Alda'nın (23) Kayseri'deki baba evinde yas var. Melikgazi ilçesinde ikamet eden Kiraz ve Ömer Alda'ya, oğullarının Şırnak'taki şehadet haberi İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından verildi. Haberin duyulmasının ardından akraba ve yakınlarının geldiği ailenin evine Türk bayrağı asıldı. 3 kardeşi bulunan şehidin, Kurban Bayramı'nda nişanlandığı öğrenildi.



Şırnak'ta şehit Astsubay Yunus Çiçek'in Afyonkarahisar'daki ailesine acı haber verildi. Çiçek'in (22) şehadet haberini, Afyonkarahisar'da oturan anne Havva ve baba Yılmaz Çiçek'e yetkililer verdi. Acı haber verilirken 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans evin önünde hazır bekletildi. Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehidin babasının evinin önünde toplanan aile yakınları taziyeleri kabul ederken, Kur'an-ı Kerim okundu. Şehidin, bekar olduğu öğrenildi.







Kardeşi de askerde





Şırnak'ta şehit olan 23 yaşındaki uzman çavuş Süleyman Güneri'nin Aydın'ın Çine İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Çine'deki askeri ve sivil yetkililer oğullarının şehit olduğu haberini çiftçilik yapan babası Ramazan Güneri ve annesi Saliha Güneri'ye verdi. İki yıllık uzman çavuş olan Güner'in baba evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi. Eve Türk bayrakları asılırken, Güneri'nin şehit olduğu haberini alan yakınları, komşuları ve sevenleri babaevine akın etti. Şehit uzman çavuş Güneri'in kardeşi Tayfun Güneri'nin de vatani görevini yaptığı, terhisine 35 gün kaldığı belirtildi.



İki aylık evliydi





Jandarma Uzman Çavuş Tolga Özdinç'in (26), Adana'daki babaevine acı haber ulaştı. Özdinç'in Şırnak'ta şehit olduğu haberi, Kurttepe Mahallesi'ndeki babası Hakkı ve annesi Havva Özdinç'e askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haber verildiği sırada 112 acil servis ekipleri evin önünde hazır bekletildi. Ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı, yakınları ve komşuları taziye için aileyi ziyaret etti. Oğlunun şehadet haberini alan anne Havva Özdinç fenalık geçirdi. Şehidin yaklaşık iki ay önce evlendiği ve iki kardeşinden birinin polis olduğu öğrenildi.





#Şehitler
#Mardin
#Terör saldırısı
8 yıl önce