|

150 korucubaşı ölüm listesinde

Güneydoğu’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürerken, güvenlik güçlerine destek veren 150 korucubaşı PKK tarafından ölüm listesine alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:44 - 5/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Güneydoğu'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar devam ederken, bölgedeki güvenlik güçlerine destek veren 150 köy korucusunun ölüm tehditleri aldığı ortaya çıktı. Korucuların bölgede yaşamak zorunda olduğu için örgütün direkt hedefi haline geldiğini anlatan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, korucuların bölgede 30 yıldır aktif şekilde mücadele ettiğini ve örgüt tarafından tanınan korucuların tehdit edildiğini söyledi.



OMUZ OMUZA ÇATIŞIYORLAR


PKK terör örgütüne karşı süren operasyonlarda korucuların asker ve polisle omuz omuza mücadele ettiğini anlatan Sözen, “2 bin köy korucusu operasyonların sürdüğü Cizre ve Silopi'de görev yaparken, bin 400 köy korucusu da Sur'da görev yapıyor” dedi. Korucuların Kürt kökenli vatandaşları PKK'nın zulmünden koruduğunu söyleyen Sözen, “Bölgedeki görev noktalarında 20 kişi varsa, bunların 5'i korucudur.” dedi.



ZANA'YLA GÖRÜŞÜLSEYDİ MORALLER BOZULURDU


Her zaman devletin yanında yer aldıklarını söyleyen Sözen, “Hükümetimizin hiçbir şekilde bu kararlı mücadeleden geri adım atmamasını diliyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı'mıza da bir mektup gönderdim. Cumhurbaşkanı'mızın Leyla Zana ile görüşmemesini de memnuniyetle karşıladık. Eğer bu görüşme gerçekleşseydi bölgede terörle canları pahasına mücadele eden askerimizin, polisimizin, korucumuzun moral ve motivasyonunun bozulmasına sebep olacaktı” ifadelerini kullandı. 


#pkk
#korucular
#korucubaşı
8 yıl önce