|

19 eski polis ByLock'tan tutuklandı

Kayseri'de FETÖ'ye yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında emniyet müdürü ve amirlerin de olduğu 22 eski polisten 19'u tutuklandı.

Yeni Şafak
22:59 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:08 - 24/03/2017 Cuma
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 22 eski emniyet personelinden 19'u tutuklandı.



Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 22 eski polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Aralarında 4. sınıf emniyet müdürü ve amirlerin de bulunduğu şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.



Zanlılardan Ali Ç, Ali Mehmet B, Aslan D, Beyazıt K, Ziya Ç, Ahmet Y, Ali T, Adem U, Hasan Dede T, Behcet Y, Mehmet Ç, Köksal T, Metin A, Naim Y, Abdurrahman K, Naci A, Köksal T, Yasin A ve İsa Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. A.B, Y.Ş. ve M.H.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


#FETÖ
#Bylock
#Kayseri
7 yıl önce