|

2 milyonluk vurgun şebekeyi ele verdi

‘Kredi kartınızdan yurt dışında harcama yapılmış, sorunu çözmemiz lazım’ diyerek yüzlerce vatandaşı dolandıran şebeke, 3 aylık takip sonucu çökertildi. Şebekenin bu yöntemle, toplamda 2 milyon TL'lik vurgun yaptığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:31 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Şebeke üyeleri dolandırdıkları 
paraları kendi hesaplarına 
aktarıp bankadan çektiler.
Şebeke üyeleri dolandırdıkları paraları kendi hesaplarına aktarıp bankadan çektiler.

'Kredi kartınızdan yurt dışında harcama yapılmış, sorunu çözmemiz lazım' diyerek yüzlerce vatandaşı dolandıran şebeke, İstanbul Siber Polisinin 3 aylık takibiyle çökertildi. Şebekenin, konuştuğu vatandaşların cep telefonlarına bir şifre göndererek güvenilirlik sağladığı ve hesap bilgilerini alarak para transferi yaptığı belirlendi. Tespit edilen vurgun miktarının 2 milyon TL olduğu açıklanırken, şebekenin liderleri Halil İbrahim M. ve eski banka çalışanı Ceyhun K. dâhil 8 zanlı tutuklandı.





BANKACI GİBİ KONUŞTULAR


Vatandaşları arayan şebeke üyelerinin, 'Banka kartınızdan bilginiz dışında harcama yapılıyor. Böyle bir harcama mı yapıyorsunuz? Bilginiz dışında ise iptalini gerçekleştirelim' şeklinde sorular yönelttiği belirlendi. Ayrıca vatandaşları ikna etmek için cep telefonlarına şifre gönderdikleri ve güven sağladıkları belirlendi. Bu sayede yüzlerce vatandaşın kredi kart numarası, son kullanma tarihi öğrenilerek, hesapta bulunan paraları başka hesaplara transfer ettikleri kanıtlandı.


#Kredi kartı
#Şebeke
7 yıl önce