|

21 yıllık SAT komandosu itiraf etti

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine katılan SAT'çı Astsubay Kenan Ceylan ifadesinde FETÖ'ye üye olduğunu itiraf etti. 1995'te örgüte girdiğini söyleyen Ceylan, hangi örgüt evinde kaldığını ve abisinin ismini savcılıkla paylaştı. Kurbağa adam eğitmeni olan Ceylan, Deniz Kurmay Binbaşı Hakan Egemen'in SAT Grup Komutanlığı'ndaki personele, “Bu akşam darbe olacak komutanları koruyacağız. Kesinlikle zarar gelmeyecek” dediğini ifade etti.

Yeni Şafak ve
12:28 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili her gün yeni bir itiraf ortaya çıkıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturmada darbe girişimine katılan SAT'çı Astsubay Kenan Ceylan gözaltına alınan isimlerden sadece birisi. 1995 yılında örgüte katıldığını itiraf eden Ceylan FETÖ üyeliği ve darbe teşebbüsü suçlamasıyla tutuklandı.



"HAVA KARARINCA GEL, ÖNEMLİ GÖREV VAR"


Savcılık ifadesinde 2002 yılında Sualtı savunma (SAS) kursunu 6. olarak bitirdiğini söyleyen Ceylan şu ifadeleri kullandı: “SAS Grup Komutanlığı'nda kurbağa adam eğitmeni olarak görev yapmaktayım. Gülen cemaati ile 1995 yılında Yenibosna'da bulunan öğrenci evine giderek katıldım. 2011 yılında eğitim amaçlı Amerika'ya gittim. 15 Temmuz günü Deniz Kurmay Binbaşı Hakan Egemen telefonla arayarak, 'Akşam hava kararınca SAT Grup Komutanlığına gel. Çok önemli bir görev var' dedi.



“DARBE OLACAK KOMUTANLARI KORUYACAĞIZ”


22.00'da SAT Grup Komutanlığına gittim. Subay salonuna aldılar bizi. Çok kalabalıktı. Binbaşı Hakan Egemen bize, 'Bu akşam darbe olacak komutanlarımızı koruyacağız. Kesinlikle kimseye zarar vermeyeceğiz' dedi. O esnada bazı personele Whatsapp'dan mesaj geldi. Mesajda köprülerin kapatıldığı, tankların yola çıkmasıyla ilgili şeyler söyledi. Daha sonra ortalık hareketlendi. Silahlarımızla birlikte çıktık. Görev yerimiz Beylerbeyi'ydi ancak görev yerine gitmedik. Yoldan geri dönerek birliğime gittim. Hiçbir olaya katılmadım. 21 Temmuz'da bizi Vatan Emniyet'e götürdüler.



'ABİM' MALİYE'DE MÜDÜR YARDIMCISI


1995'te örgüte giren Ceylan, kendisinin hiçbir FETÖ eylemine karışmadığını, askeri bilgi ve belge alışverişinde bulunmadığını iddia etti. Kendisiyle ilgilenen abinin Bostancı'da bulunan Maliye'de Müdür Yardımcısı Burak Aslan olduğunu söyleyen Aslan, “Benim gibi asker olan Fahri Özdemir ve Hüseyin Kayabaşı'yla, Burak Aslan'ın Maltepe'deki evinde toplanırdık. Her ikisi de astsubaydır. Yaşanan ölümlü olaylardan dolayı çok üzgünüm ” dedi.









#FETÖ
#Darbe
#15 Temmuz
8 yıl önce