|

30 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl 30 bin öğretmenin alınacağını açıkladı. Sözleşmeli öğretmenlik sistemi kapsamında alınacak 20 bin öğretmen için ilana çıktıklarının müjdesini veren Yılmaz, “10 bin öğretmenin de ağustostan sonra alımını yapacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:38 - 15/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
30 bin öğretmen alınacak
30 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün gittiği İzmir'den 30 bin öğretmen alımı müjdesi verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nda okul müdürleriyle bir araya geldi. Eğitimin, ülkenin en öncelikli konusu olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Eğitimi hakkıyla verirsek sağlığı da sağlamış oluruz” dedi.



PERFORMANSA GÖRE KADRO


Sözleşmeli öğretmenlik sistemine geçtiklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bunu yapmak zorundayız ki Türkiye'nin dört bir tarafına kaliteli eğitimi verelim. Muş'ta diyor ki 'Geçen yıl 3 bin 500 öğretmen atadınız, 2 bin 500, 2 bin 800'ü döndü.' Geriye kaldı 500-600 öğretmen. Yani bir yıllık öğretmenlerle eğitim kalitesinin artırabilmek mümkün değil. Öğretmen, kaliteli eğitim verebilmek için öğrencisini, ailesini tanımalı. Sözleşmeli öğretmenliği çıkardık, en az 4 yıl sözleşme olacak, her yıl sözleşmesi yenilenecek. Performansı iyi olanlar da kadroya geçecek."



SÖZLEŞMELİLER MEMNUN


Geçen yıl bu kapsamda 20 bin öğretmeni göreve başlattıklarını herkesin bundan memnun olduğunu anlatan Yılmaz, “Bu yıl 20 bin öğretmenin daha alımını yapacağız, ilana çıktık. 10 bin öğretmenin de ağustos sonrası alımını yapacağız” dedi.



BÜTÇENİN %20'Sİ EĞİTİME


Türkiye'de eğitime en fazla kaynak ayıran hükümet olduklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: “Bütçemizin yüzde 20'sini eğitime harcıyoruz... Eğitim bütçeden en fazla payı alıyor. Biz gereken kaynağı ayırdık merkezden. Bunu kullanmak lazım. Sağlıklı ortamlarda eğitim verilecek mekanları oluşturmak lazım.”



Özlük haklarında büyük iyileşme


Kaliteli eğitim için öğretmen başına düşen öğrenci sayısının önemine işaret eden Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “2002'de ilkokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28 idi, şimdi 16. Ortaokulda 18'den 13'e düştü. Öğretmenlerin özlük hakları da önemli. Burada da çok büyük mesafe aldık. 2002'de haftada 15 saat ek ders veren öğretmene ödenen para 635 liraymış. Yani 409 dolar. Şimdi aldığı 942 dolar. Eskiye oranla %100'den daha fazla iyileşme” ifadelerini kullandı.







#Milli Eğitim Bakanı
#İsmet Yılmaz
7 yıl önce