|

4 öğretmen FETÖ'den tutuklandı

Kınık Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir, Aydın ve Eskişehir'de düzenlenen operasyonda meslekten ihraç edilen 1 öğretmen ile kapatılan özel okullarda öğretmenlik yapan 3 öğretmen tutuklandı.

Yeni Şafak
19:34 - 24/02/2017 Friday
Güncelleme: 19:36 - 24/02/2017 Friday
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İzmir merkezli 3 ilde yürütülen FETÖ/PDY operasyonunda meslekten ihraç edilen 1 öğretmen ile kapatılan özel okullarda öğretmenlik yapan 3 kişi tutuklandı.



Kınık Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen eski Kınık Lisesi Müdürü A.A, terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi sonrası gözaltına alındı.



Operasyon kapsamında A.A ile irtibatı tespit edilen ve geçmişte FETÖ ile bağlantısı nedeniyle kapatılan özel okullarda öğretmenlik yapan S.T, S.D ve N.D, Aydın ve Eskişehir'de yakalandı.



Kınık'a sevk edilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından, "Terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


#Kınık
#İzmir
#FETÖ
#Öğretmen
7 years ago