|

40 terörist takipte

Berkin Elvan’ın ölümünü bahane ederek sokakları ateşe veren DHKP-C, ikinci kalkışmas için harekete geçti. Örgüt bu kez Dilek Doğan’ın ölümünü bahane edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2015 Saturday
Güncelleme: 01:38 - 28/11/2015 Saturday
Yeni Şafak

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan, tedavi sürecinin ardından ise hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı bahane ederek terör estiren DHKP-C'nin, ikinci gezi girişimi için düğmeye bastığı öğrenildi. Örgütün sokakları karıştırmak için bu kez, Armutlu'da hayatını kaybeden Dilek Doğan'ı kullanacağı ifade edildi. DHKP-C'nin 27-28-29 Kasım tarihlerinde sözde 'Dilek Doğan'a Adalet' kılıfı adı altında 'hayatı durdurun' çağrısı yaptığı ve sokaklarda terör estirmeye hazırlandığı belirlendi. İstihbarat kaynakları tarafından tespit edilen isyan girişimine yönelik, İstanbul emniyeti alarma geçti.



GAZİ'DE BAŞLAYACAK


Örgütün militanlarına verdiği talimat doğrultusunda, Gazi'de başlayacak isyan yürüyüşlerine eş zamanlı olarak Maltepe Gülsuyu'nda toplanan örgüt yanlılarının, benzer gerekçeler ile korsan yürüyüş yapıp, provokasyona açık eylemler yapacağı tespit edildi. Bu istihbaratlar üzerine harekete gecen İstanbul polisi, gözlem altında tutulan 40 teröristi yönelik takibi artırdı.



#Gezi Parkı eylemleri
#Berkin Elvan
#dhkpc
8 years ago