|

500 nüfuslu köyde 5 bin kişi uğurladı

Şırnak’ta şehit düşen Uzman Çavuş Turgut Kurtçu ile Uzman Çavuş Efe Osman Apaydın son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Kurtçu için Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı 500 nüfuslu Canbazdere köyünde düzenlenen cenaze törenine 5 bin kişi katıldı. Şehidin 4 yaşındaki oğlu yakınlarının omuzunda en önde yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 02:21 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
500 nüfuslu köyde 5 bin kişi uğurladı
500 nüfuslu köyde 5 bin kişi uğurladı

Şırnak’ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Turgut Kurtçu (32), cenazesi memleketi Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde defnedildi. Şehit Kurtçu için Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı 500 nüfuslu Canbazdere köyünde düzenlenen cenaze törenine 5 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi burada evin bir odasına alınarak yakınlarından helallik alındı.

ANNEM SENİ ÇOK ÖZLEDİK

Bu esnada anne Yasemin Kurtçu, "Annem seni çok özledik, kızanım doyamadım sana" diyerek ağladı. Şehit Kurtçu'nın 4 yaşındaki oğlu Doruk ise tabutun üzerinde bulunan babasına ait kepi alarak başına taktıktan sonra, asker selamı verdi.

Şehidin 2 yaşındaki kızı Defne ise annesinin ağladığını görerek, gözyaşlarını tutamadı.

EN BÜYÜK YERE GİTTİN OĞLUM

Şehit Uzman Çavuş Efe Osman Apaydın ise, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Ayşe ve babası Hasan Apaydın ile eşi Meltem Apaydın, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Apaydın, şehidin naaşı başında "Rabbim acıyı veriyorsa sabrını da verir. En büyük yere gittin, en büyük mertebeyi kazandın bana da kazandırdın." şeklinde konuştu. Şehidin çocukları Bora (4) ve Mustafa (1), tabutun üzerindeki fotoğrafına uzun süre sarıldı.

#PKK
#Şırnak
#Şehit
7 yıl önce