|

6 şehit acısı

Acı haberler bu kez Diyarbakır ve Bingöl’den geldi. Lice’de bir grup PKK’lı teröristin, Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan askeri üs bölgesine roketatar ve otomatik silahlarla saldırısında 5 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Bingöl’de ise EYP’nin patlatılmasıyla bir asker şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:35 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

PKK'lı teröristler Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Bingöl merkezde askerleri hedef aldı. İki ildeki saldırılarda 5 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Saldırıların olduğu bölgelerde güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı. Operasyonlara çok sayıda asker ve askeri araç katılıyor.



KOMANDO TİMİ HEDEF ALINDI


Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan üs bölgesinde görev yapan komando timine, PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede havada destekli operasyon başlatıdı. Diyarbakır'da şehit düşen askerlerin isimleri şöyle; Uzman Çavuşlar Uğur Kartal, Onur Alkan, Mustafa Eser, Ender Fatih Yılmaz, Özkan Bilgiç.





SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI


Lice Kaymakamlığı 14 köy ve bağlı mezralarda dün saat 12.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı.



UZMAN ÇAVUŞ MAYINA BASTI


Karlıova'da Cehennem Ormanları'nda bulunan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin iki gün önce başlattığı hava destekli operasyonlar sürüyor. Operasyon kapsamında dün teröristlerin araziye tuzakladığı mayının patlaması sonucu Afyonkarahisarlı uzman çavuş Kerim Üye şehit oldu. Bölgede güvenlik güçleri ile PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Cehennem Ormanları'nda dün çıkan çatışmada geçici köy korucuları İdris Demir ile Tarık Aydemir şehit olmuştu.





Hangi oğlum onu söyleyin


Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin Afyonkarahisar'daki baba ocağında yas var. Yetkililer, evde olmadığını öğrendikleri baba Süleyman ile anne Fatma Üye'yi telefonla arayarak, oğullarının yaralı olduğunu, acil eve gelmeleri gerektiğini söyledi. Bir süre sonra eve gelen baba Süleyman Üye, acı haberi öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Ailenin diğer oğlunun da Muğla'da asker olduğu öğrenildi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgunda çalıştığı belirtilen anne Üye, eve geldiğinde yetkililere, “Oğullarımdan hangisi onu söyleyin bana” dedi. Bingöl'deki oğlu Kerim'in şehit olduğu söylenmesi üzerine anne Fatma Üye, “Çok özlemiştim oğlum seni” diyerek ağır yaktı.





#Şehit
#PKK
#EYP
#Tapantepe
8 yıl önce