|

ABD Büyükelçiliğinden Adil Öksüz için açıklama

ABD Büyükelçiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye tarafından arananan FETÖ firarisi Adil Öksüz'ü aramasına ilişkin "Vize iptali bilgisini vermek için aradık" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
16:03 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:52 - 29/03/2017 Çarşamba
DHA
ABD İstanbul Başkonsolosluğu
ABD İstanbul Başkonsolosluğu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği, Adil Öksüz ile telefon konuşması iddialarına ilişkin "O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Adil Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık" dedi.



ABD Büyükelçiliği, 15 Temmuz firarisi Adil Öksüz'ün, darbe girişiminden 6 gün sonra ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na kayıtlı numaradan aranmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Büyükelçilik, Adil Öksüz'ün vize iptali bilgisinin verilmek için arandığını açıkladı.



ABD Büyükelçiliği'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden duyurulan açıklaması şöyle:



  • "Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Adil Öksüzadına kayıtlı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı gerçekleştirilmiştir. O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Adil Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu'nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedir"


#Adil Öksüz
#ABD
7 yıl önce