|

ABD'li komutana jet yanıt

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li yetkililerin darbeci generallerin tasfiyesinin DAEŞ'le mücadeleye zarar vereceği iddiasını "Türkiye'nin DAEŞ, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor" ifadeleriyle eleştirdi.

Yeni Şafak
12:10 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 14:04 - 29/07/2016 Cuma
Reuters

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı basın-yayın kuruluşlarına yaptığı açıklamada bulundu. ABD'li yetkililerin darbeci generallerin tasfiyesinin DAEŞ'le mücadeleye zarar vereceği iddiası

nı değerlendiren Çavuşoğlu

"Türkiye'nin DAEŞ, PKK ve diğer örgütlerle mücadele konusunda asker kapasitesini sadece bunlarla sınırlı tutmak art niyet yoksa bilgisizlik ve cahillikten kaynaklanıyor" dedi.



Polis içinde FETÖ yapılanmasına karşı yapılan tasfiye işlemleri yapılmasaydı darbe girişiminin başarılı olabileceğini belirten Çavuşoğlu, Gülen'in üçüncü ülkelere kaçma ihtimali olduğunu belirterek "ABD'nin tedbir almasını istedik bir an önce iade edilmeli

" dedi.



Çavuşoğlu, İncirlik'teki komutanın sığınma talebinin kabl görmediğini söyledi.



  • Votel
    : Müttefiklerimiz hapiste
  • ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Türk ordusu içinde DAEŞ'le mücadele konusunda müttefiklerinin olduğunu söylemiş ve darbe girişimi sonrasındaki tutuklamaların Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğini etkileyebileceğini söylemişti. Votel, ABD'nin Türk ordusundaki birçok müttefikinin hapse konduğunu ifade etmişti.
  • ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper de Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde rol oynayan çok sayıda yetkilinin görevden alındığını ya da uzaklaştırıldığını belirterek, bunun DAEŞ ile mücadelede Türk-Amerikan işbirliğine engel olabileceğini öne sürdü.






#Mevlüt Çavuşoğlu
#FETÖ
#DAEŞ
8 yıl önce
default-profile-img