|

Hainler askeri konvoya saldırdı

Acı haber bu kez Şırnak’tan geldi. Yol emniyeti almak için görevli askerlere teröristler tarafından ateş açıldı. İlk ateşte Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, erler Ömer Kandemir ve Hamza Yıldırım şehit oldu. Saldırı sonrası bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Diyarbakır'dan havalanan 30 F-16 da PKK'nın kamplarına bomba yağdırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 00:08 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Şırnak Akçay'daki Görmeç ve Seslice üs bölgelerine izinden dönen personeli götürecek konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen askerlere terör örgütü saldırdı. Genelkurmay Başkanlığı, saldırının 09.10'da gerçekleştiğini açıkladı. Saldırıda bir subay, bir erbaş ve bir er olmak üzere üç askerin şehit düştü. Saldırının ardından bölgeye İnsansız Hava Araçları ve helikopterlerle komando birlikleri sevk edildi. Bir terörist öldürüldü.



KOBRALAR BOMBALADI




Şırnak Akçay'da üç askerin şehit edildiği bölgedeki terör yuvalarına yönelik hava harekatı başlatıldı. Operasyon kapsamında Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler, Küpeli Dağı'nda PKK'lı teröristlerin bulunduğu noktaları havadan bombaladı. Operasyon sürerken, bombalanan bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü.





KAHRAMANLAR İÇİN TÖREN


Akçay'daki terör saldırısında şehit edilen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi (24) ile erler Ömer Kandemir (21) ve Hamza Yıldırım'ın (23) Türk bayrağına sarılı naaşları hastaneden alınarak, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına getirildi. Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ile çok sayıda kişinin katıldığı törenin ardından şehitlerin cenazesi Diyarbakır'a gönderildi.



Şırnak'ta şehit olan askerlerin baba ocaklarına ateş düştü. Hamza Yıldırım'ın Ankara Etimesgut, Er Ömer Kaan Kandemir'in Denizli'nin Çivril, Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi'nin Malatya'daki baba ocaklarına ateş düştü. Şehit Hamza Yıldırım'ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabından helallik istediği ortaya çıktı. Şehit Yıldırım'ın paylaşım dikkat çekti: “Şırnak Görmeç'e gidiyorum hepiniz hakkınızı helal edin Allah'a emanet olun.” Öte yandan Şırnak'ın Dağkonak köyündeki askeri üs bölgesine ateş ateşi açılması sonucu 2 asker yaralandı.



30 F-16 anında vurdu


Şırnak'ta izinden dönenlere yol güvenliği sağlayan timde 3 askerimizin şehit edilmesinin ardından Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nden havalanan 30 F-16 Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdırdı. Uçaklar, PKK'nın Zap, Metina ve Haftanin bölgelerindeki kamplarını bombaladı. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB)'nın resmi internet sitesinde 'flaş haber' olarak verilen habere göre ise savaş uçakları Gare Dağı üzerinde de uçuş yaptı.Haftanin'deki kampların bombalanmasının Uludere'nin Gülyazı ve Ortasu köylerinden de görüldüğü ifade edildi.



Çarşı izinleri iptal edildi


Şemdinli'de Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın Salı günü şehit edilmesinden sonra ilçe merkezi ve sınır birliklerindeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Olası saldırılara karşı güvenlik gerekçesiyle bazı arama kontrol noktaları da kaldırıldı. Çarşı izinleri de güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.



#İbrahim Tanrıverdi
#Hamza Yıldırım
#Ziya Sarpkaya
#askere saldırı
9 yıl önce