|

Adamına operasyon

FETÖ’nün mahrem imam yapılanmasına yönelik 32 ilde operasyon başlatıldı. Şüpheliler arasında firari Adil Öksüz’ün bir alt hiyerarşisinde yer alan generallerden sorumlu Mustafa Küçükköse de yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 21/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ’nün Konya Hava Üs Komutanlığı’nda görevli 125 mahrem imama yönelik operasyon düzenlendi.
FETÖ’nün Konya Hava Üs Komutanlığı’nda görevli 125 mahrem imama yönelik operasyon düzenlendi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Konya KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde 32 ilde eş zamanlı düğmeye basıldı. FETÖ’nün Konya Hava Üs Komutanlığı’nda görevli 125 mahrem imama yönelik operasyon düzenlendi. Şüphelilerden 30’u gözaltına alındı. Şüphelilerin mahrem imam yapılanması içerisinde ‘genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü’ olarak görev aldıkları tespit edildi.

GENERALLERDEN SORUMLU

Gözaltı listesinin başında 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi firari Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün bir alt hiyerarşisinde bulunan ‘Saffet’ kod isimli Mustafa Küçükköse de bulunuyor. Küçükköse’nin FETÖ’nün Konya’daki görevli general üyelerinden sorumlu olduğu tespit edildi. 

  • Öğretmenlere baskın
  • İzmir’de FETÖ’nün “eğitim ve mali yapılanması”na yönelik operasyonda, aralarında resen emekli edilen 4. sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 83 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 15 şüpheli de aranıyor. Aksaray merkezli 3 ilde, örgütün öğretmen yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 17 şüpheli, gözaltına alındı.

#FETÖ
#Adil Öksüz
7 yıl önce