|

AK Parti'den 6 ülkede tören

AK Parti, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde sadece yurt içinde değil, 6 Avrupa ülkesinde de bir anma programı yapacak.

Yeni Şafak
08:27 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 08:30 - 23/06/2017 Cuma
Diğer
Arşiv
Arşiv

AK Parti’nin son yapılan MYK toplantısında 15 Temmuz’a yönelik etkinlikler detaylı olarak masaya yatırıldı. Türkiye’de 81 ilde düzenlenecek anma programlarının yanı sıra, yurtdışında yapılacak etkinlikler de değerlendirildi. Bu kapsamda, Almanya, Fransa, Avusturya İngiltere, Belçika ve Hollanda’da da STK’ların organize edeceği etkinlikler yapılacak.

AK Parti, referandumda yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için kurumsal olarak yurtdışındaki etkinliklerde rol üstlenmeyecek. Ancak, programları organize eden STK’lar için de yine aynı sıkıntıların tekrar etmemesi için de şimdiden programların yapılacağı ülkeler nezdinde girişimler başlatıldı. Bu kapsamda, gerekli izin başvuruları şimdiden yapılıyor. Ayrıca anma programlarının yapılacağı salonlarla ilgili kira sözleşmeleri ise ‘Hiçbir açık bırakmayacak’ şekilde hazırlanıyor.

AK Parti kurmayları, referandum sürecindeki gibi bir engelle karşılaşılmayacağını belirterek, “Referandum sürecindeki konjonktür şu anda yok. O nedenle izinlerle ilgili bir sorun çıkmayacağını düşünüyoruz” dedi. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Avrupa’da bulunan tüm camilerde 15 Temmuz şehitleri için sala verilmesi de planlanıyor.

#AK Parti
#15 Temmuz
7 yıl önce