|

Akrabaları 'Canlı gördük' demişti: Eşini ve oğlunu aynı mezara defneden adam hayatta kalan tek oğlunu arıyor

Kahramanmaraş depremine Hatay'da yakalanan Suriyeli baba, aynı mezara defnettiği karısı ve oğlunun ardından yaşadığına inandığı üç yaşındaki oğlu Ahmed'den gelecek güzel haberi umutla bekliyor.

09:23 - 5/09/2023 mardi
IHA
Eşini ve oğlunu aynı mezara defneden adam, akrabalarının "Gördük" dediği oğlunu arıyor.
Eşini ve oğlunu aynı mezara defneden adam, akrabalarının "Gördük" dediği oğlunu arıyor.

Asrın felaketine Hatay’ın Antakya ilçesinde ailesiyle birlikte yakalanan Omar Bereket, eşi ve oğlu başta olmak üzere birçok yakınını kaybetti.

Enkazdan 5 gün sonra çıkarılan ve ailesinin peşinde düşen acılı baba, eşini ve küçük oğlunu aynı mezarda buldu.

Akrabaları canlı olarak gördüklerini söyledi

Bereket, akrabalarına büyük oğlu Ahmed Bereket’i sorduğundaysa depremden sonra canlı olarak gördüklerini söylediler. Akrabalarının bu söylemi üzerine harekete geçen baba, oğlunun fotoğraflarının bulunduğu broşürleri bastırdı ve şehrin bir çok yerine astı.

Gerekli mercilere giderek kayıp başvurusunda bulunan acılı baba, depremin üzerinden aylar geçse de yaşadığını iddia ettiği oğlundan gelecek haberi umutla bekliyor.

“Büyük oğlumun yaşadığına inanıyorum”

Omar Bereket, kayınbiraderinin gördüm dediği oğlunu umutla aradığını ifade ederek,
“Deprem olduğunda yaşadığımız bina yıkıldı. Ben enkazdan 5 gün sonra çıktı. Benim büyük oğlumun yaşadığına inanıyorum. Çocuğumu enkazdan çıkarıldıktan sonra dayısı görmüş, ondan sonrada kayboldu. 6 ay oldu evladımı görmedim. Nerede, kimin yanında bilmiyorum. Mezarda da hanımım ve oğlum var. İkisini aynı yere defnedildi. Oğlumu arıyorum ama şimdiye kadar bir haber gelmedi. Karakola gittim, inşallah haber bekliyorum”
dedi.


#Hatay
#Deprem
#Suriyeli
il y a 8 mois