|

Almanya’dan sığınma istemişler

FETÖ'cü darbe girişiminin başarısız olmasının ardından görev yaptıkları Kabil'den Dubai'ye kaçan ve oradaki havalimanında yakalanan darbeci generallerle ilgili ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 21:06 - 6/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Afganistan'daki Türk Barış Gücü'nde görevli Tümgeneral Cahit Bakır ile Tuğgeneral Şener Topuç'un Kabil'den ayrılmadan önce Almanya'dan sığınma talep ettikleri belirlendi. Türkiye'deki kanlı isyanı organize ettiği Yeni Şafak'ın haberleriyle gözler önüne serilen ABD'li emekli general John F. Campbell'in bir dönem yardımcılığını yapan Bakır ile Topuç, Berlin'in Kabil'deki temsilciliğinden sığınma talep etti ancak bu talep kabul edilmedi.



DARBECİ ATAŞE ÖLDÜRÜLDÜ


Alman Deutsche Welle'nin haberine göre, Almanya'nın Kabil Büyükelçiliği, darbeci generallerin sığınma talebine olumlu yanıt vermedi. Üniformalı teröristler daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine hareket etti. İstihbarat birimlerinin aldığı önlemler sayesinde Bakır ile Topuç, Dubai Havalimanı'nda gözaltına alınarak Türkiye'ye getirildi. Alman medyasında yeralan bir diğer ayrıntı ise, Türkiye'nin Almanya nezdindeki askeri ataşesi olarak görev yapması beklenen üst düzey bir askerin öldürüldüğü bilgisi oldu. İddiaya göre FETÖ'ye bağlı darbeci subay, 15 Temmuz gecesi Malatya'da çatışmalar sırasında öldürüldü.


#FETÖ
#Şener Topuç
#Cahit Bakır
8 yıl önce