|

Anında karşılık

Tunceli’de PKK’lı iki terörist gündüz gözüyle kent merkezindeki polis karakolunu basmaya çalıştı. Polislere uzun namlulu silahlarla ateş açan hainlere anında karşılık verildi. Çıkan çatışmada iki PKK'lı terörist öldürüldü. Hainlerin vurulma anı ise kameralara yansıdı. Çatışmada yaralanan polis memuru Murat Savaş Kale ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 5/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:55 - 4/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Tunceli'de kent merkezinde karakol basmaya kalkışan PKK'lı teröristlerden 2'si öldürüldü. Polisle teröristler arasında çıkan çatışmada çevrede bulunanlardan da yaralananlar oldu. Kentin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne dün saat 11.30 sıralarında PKK'lılar saldırdı ve polisler anında karşılık verdi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma başlayınca çevredekiler panik içinde kaçıp kendine güvenli bir yer aramaya başladı.



ÖZEL HAREKAT VURDU


Özel Harekat timlerinin de gelmesiyle devam eden ve yüzlerce kişinin film izler gibi izlediği çatışmada 2 PKK'lı öldü. Çatışmada güvenlik görevlilerinin yanı sıra çevredeki vatandaşlardan da yaralananlar Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada ölen PKK'lıların yanına gitmek isteyen kişilere engel olmak isteyen güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Gerginliğin tırmandığı Tunceli'de, kentin bazı semtlerinden de silah sesleri duyuldu.



BİR POLİS ŞEHİT OLDU


Tunceli'de, PKK'lıların saldırısı sırasında çatışmada ağır yaralanan polis memuru Murat Savaş Kale, hastanede yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaralı bir polisin de tedavisinin sürdüğü belirtildi. Çatışmada isabet eden kurşunlarla yaralanan ambulans şoförü ile bir genç kızın tedavisi de Tunceli Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Yaralı kızın durumunun ağır olduğu belirtildi.



BEBEĞİNİ GÖREMEDİ


Şehit polis memuru Murat Savaş Kale'nin Adana'daki babaevine acı haber verildi. Polisler ve aile bireyleri, evin balkonuna bayrak astı.Bir buçuk yıllık evli Murat Savaş Kale'nin, bir ay önce baba olduğu, eşinin, ailesinin yaşadığı Antalya'da doğum yaptığı, terör olayları nedeniyle bebeğini görmeye gidemediği öğrenildi.



PKK'nın vekili cenazeyi aldı






Tunceli'deki polis merkezine düzenlenen silahlı saldırıda etkisiz hale getirilen iki teröristin cenazesini almaya PKK'nın Tunceli Milletvekili Alican Önlü koştu. Terör örgütü ile organik bağı olan HDP heyeti ile teröristlerin öldürüldüğü Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine yakınına koşan Önlü, teröristleri sedye ile hastaneye kaldırmaya çalıştı. Öte yandan, saldırı sonrası şehit polis memurunun cenazesi ile aralarında bir teröristin de bulunduğu yaralıların kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi güvenlik çemberine alındı.




#Tunceli
#öldürülen pkklılar
#pkk çatışma
#saldırı
9 yıl önce