|

Artvin ve Cizre saldırılarını PKK üstlendi

Terör örgütü PKK, bugün Cizre'de, dün ise Artvin'de gerçekleştirilen alçak saldırıları üstlendi. Bu sabah Cizre'de polis kontrol noktasında düzenlenen saldırıda 11 polis şehit oldu, 3'ü sivil 78 kişi yaralandı. Dün ise CHP konvoyuna yönelik yapılan saldırıda, 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Yeni Şafak
16:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 16:31 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK, bugün Cizre'de, dün ise Artvin'de gerçekleştirilen alçak saldırıları üstlendi. Dün Artvin'de CHP konvoyuna teröristlerce ateş açılmış, saldırıda 1 asker şehit oldu.



Alçakların bugünkü hedefi ise Cizre oldu. Polis kontrol noktasında, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyon patlatıldı. Hain saldırıda 11 polis şehit oldu, 3'ü sivil 78 kişi yaralandı.



Cizre'de alçak saldırı: 11 şehit


Bu sabah saatlerinde, PKK'lı teröristlerce Cizre'nin girişinde bulunan polis noktasında bomba yüklü kamyon patlatıldı. Alçak saldırıda, 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı. Patlamanın şiddetiyle emniyet binası kullanılamaz hale geldi, çevrede bulunan ev ve iş yerlerinde de hasar meydana geldi.




CHP konvoyuna saldırı: 1 şehit


Artvin'in Şavşat ilçesinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Ardanuç'a hareket etti. Yanıklı Köyü yakınlarında, CHP konvoyuna ateş açıldı. Saldırıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef alındığı belirtildi. Çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.



Saldırıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere devletin zirvesi ve siyasiler tepki gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak saldırıyla ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Yıldırım da, "Ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır" ifadelerini kullandı. MHP lideri Devlet Bahçeli ise, saldırıyı lanetleyerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.




#CHP
#Terör saldırısı
#PKK
8 yıl önce