|

Askerler gıdadan zehirlenmiş

Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda askerleri hastanelik eden olayın bir besin zehirlenmesi olduğunu açıkladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 07:32 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Askerler gıdadan zehirlenmiş
Askerler gıdadan zehirlenmiş

Manisa'da kışlalarda yaşanan olayın besin zehirlenmesi olduğu ortaya çıktı. Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 17 Haziran'da, çok sayıdaki askerde ortaya çıkan bulantı ve kusma şikayeti üzerine Halk Sağlığı Kurum Başkanı İrfan Şencan başkanlığındaki 12 kişilik uzman ekip Manisa'ya giderek incelemelerde bulundu. Ekip, 23 Mayıs'taki olaya ilişkin inceleme raporunu tamamladı. Raporda, "23 Mayıs'ta meydana gelen olayın salmonellaya bağlı olduğu kesinleşmiştir. Konuyla ilgili rapor hazırlanarak Manisa Valiliğine iletilmiştir. Olaya ilişkin kamera kayıtlarından da elde edilen veriler ışığında yapılan değerlendirmede, olayın besinlerin pişirilme sürecindeki hazırlık aşamasından kaynaklandığı belirlenmiştir" denildi. Raporda, 16-17 Haziran'da meydana gelen olayla ilgili ön değerlendirmelerin yapıldığı, kesin tanı için ise ileri laboratuvar sonuçlarının beklendiği ifade edildi.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Bu arada gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin 6 kişi tutuklandı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü iki soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 şüpheliden adliyeye sevk edilen ve aralarında yemek şirketinin genel müdürü Ahmet Türkmen şirketin Manisa sorumlusu V.A.G. ve 4 aşçı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Biri gıda mühendisi 2’si yardımcı aşçı olmak üzere 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yemek dağıtım ve kontrol heyetinde bulunan 6 subay ve astsubay serbest bırakıldı.

#​Sağlık Bakanlığı
#Manisa
7 yıl önce
default-profile-img