|

Atatürk'ün doğduğu evin yanına Pontus Rum anıtı

Selanik Belediyesi, Atatürk'ün doğduğu evin hemen yanına 7 metre yüksekliğinde sözde Pontus Rum Soykırımı Anıtı açtı. İstanbul'da Türkiye Topluluğu Yunanistan Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı

Yeni Şafak
00:00 - 8/05/2006 Pazartesi
Güncelleme: 16:16 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Yunanistan'ın Selanik kentinde, Atatürk'ün doğduğu evin yanına sözde Pontus Rum Soykırımı Anıtı açıldı. Kent merkezindeki Ayasofya Meydanı'nda dikilen, bronz bir ağlayan kadın heykelinden oluşan 'anıtın' açılış töreninde konuşan Selanik Belediyesi Meclis Başkanı Sotiris Kapetanopulos, bu 'anıtla' Selanik Belediyesi'nin 'soykırımı' tanıdığını söyledi.

Kapetanopulos, Selanik Belediye Başkanı Vasilis Papayorgopulos'un Selanik ile İzmir'in kardeş kent ilan edileceği tören için bir ay sonra Türkiye'ye gideceğini ve dostluk mesajı vereceğini de söyledi. Papayorgopulos ise 'anıtın' vatan sevgisini ve yaşamlarını kaybedenleri anmak için yapıldığını belirtti.

İSTANBUL'DA PROTESTO
Anıtın açılması Türkiye'de de yankı buldu. Anıtı protesto eden Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz'in de aralarında olduğu Türkiyem Topluluğu üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. Anıtın bir maketi de, gruptakiler tarafından parçalandı.


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce