|

Aydoğan Paşa düzenlemesi

OHAL kapsamında çıkartılan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da şehit olmasına sebep olan helikopter kazalarını önlemeye dönük düzenleme yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 07:12 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Aydoğan Paşa düzenlemesi
Aydoğan Paşa düzenlemesi

691 sayılı KHK kapsamında Harita Genel Komutanlığı Kanunu’na “düşey engel bilgileri” başlıklı madde eklendi. Buna göre, uçuş emniyetini etkileyebilecek nitelikteki bütün yeni yapılan yapılar Harita Genel Komutanlığına bildirilecek. Tümg. Aydın ve beraberindeki 12 asker, 31 Mayıs’ta içinde bulundukları helikopterin Şırnak’ta yüksek gerilim hattına takılıp düşmesi üzerine şehit olmuşlardı.

Düzenlemeyle yeni yapılar dışında, kaldırılacak yapı, tesis ve benzeri tüm düşey engellere ilişkin bilgiler, bu yapı ve tesisleri yapan, yaptıran, kaldıran, yapımına veya kaldırılmasına izin veren kurum ve kuruluşlar tarafından doğruluğu teyit edilerek söz konusu Komutanlığa gönderilecek. 691 sayılı KHK ile ayrıca, terör örgütlerine üyeliği ya da iltisakı bulunan, askerliğe elverişli olan yükümlülerin, kanunda yazılı geçerli mazereti olmayanların, Milli Savunma Bakanlığı’nca belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre silah altına alınacağı belirtildi. Kararname uyarınca, arabuluculuk, bilirkişilik ve noterlik yapacak kişilerin, terör örgütleriyle iltisaklı ve irtibatlı olmama şartı aranacak.

#OHAL
#KHK
#Aydoğan Aydın
#Milli Savunma Bakanlığı
7 yıl önce