|

Aziz Yıldırım: 1998'de yardım istediler

FETÖ hakkında konuşan Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, 1998'de başkan seçildiğinde Zaman gazetesinden bazı kişilerin 'Gülen davası' için kendisinden yardım istediğini açıkladı. Yıldırım, Galatasaray'da FETÖ soruşturması yapılması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
23:03 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:56 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.



Türkiye'deki bütün şampiyonlukların incelenmesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Galatasaray'da FETÖ soruşturması yapılmalı" diye konuştu. 2010-11 sezonu şampiyonluğunun Fenerbahçe'ye ait olduğunu ifade eden Aziz Yıldırım, "Yerle gök bir araya gelse ancak öyle bu kupa Trabzonspor'a gider" dedi.



Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından diğer başlıklar şu şekilde:



15 Temmuz Türkiye için çok önemli bir dönemeç noktası. O gün demokrasi için şehit olanlara rahmet diliyorum. Fırat Kalkanı operasyonu da inşallah ülkemiz için hayırlı olur. Darbe girişiminin olması beni şaşırtmadı. Ben bekliyordum. Ben bundan 1 yıl önce sivil ihtilal yapacaklar demiştim.



1998'de benden yardım istediler


17-25 Aralık operasyonundan sonra tüm Türkiye bu FETÖ örgütünü gördü. O günden sonra ama sadece Cumhurbaşkanımız mücadele etti. 1998'de Fenerbahçe başkanı seçildiğimde Zaman gazetesinden ziyarete geldiler. Gülen'in davası için benden yardım istediler.



157 ülkede çalışmalar yapan bir örgütün başı


Fetullah Gülen kimdir, nedir iyi tartmak ve iyi ölçmek lazım. 'Gülen, TSK ile ihtilal yaptı' diye bakmamak lazım. Fetullah Gülen, dünyanın 157 ülkesinde aynı çalışmaları yapan bir örgütün başıdır. Somali'ye gittim. Somali'de bunu gördüm. Gülen ile ilgili konuşurken bunun kolay halledilebilecek bir mesele gibi görmemek lazım.



Şike bahane, teşvik bahane


2009'da beni dinliyorlardı. O sezon sonunda Trabzon'la berabere kalmayıp şampiyon olsaydık, operasyonu o zaman yapacaklardı. Beni alma amaçları aslında şike değil. Şike bahane, teşvik bahane. Beni Ergenekon'a bağlayacaklardı. Bunun için çok uğraştılar ama bir şey bulamadılar ve başaramadılar.



#Aziz Yıldırım
#FETÖ
#15 Temmuz
#Fetullah Gülen
8 yıl önce