|

Bakan Işık'tan bedelli askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlikle ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin terörle mücadelesine vurgu yapan Işık, "Bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerin moralini bozuyor. Gündemimizde bedelli askerlik kesinlikle yok. Konuşulmasının dahi doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Yeni Şafak
10:33 - 23/06/2017 الجمعة
Güncelleme: 10:56 - 23/06/2017 الجمعة
Diğer
Arşiv
Arşiv

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik konusunda açıklama yaptı. Türkiye'nin terörle mücadelesine vurgu yapan Işık, "Türkiye şu anda birkaç tane terör örgütü ile mücade ediyor. PKK ile mücadele, DEAŞ'la mücadele, diğer terör örgütleri ile mücadele. Bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerin moralini bozuyor. Gündemimizde bedelli askerlik kesinlikle yok. Konuşulmasının dahi doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

MANİSA AÇIKLAMASI

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Işık'a ilk olarak program öncesi Manisa'daki asker zehirlenmeleri olayına ilişkin yaptığı "Sabotaj dahil her ihtimal araştırılıyor" açıklaması soruldu.

"Her ihtimali araştırmak bizim görevimiz" diyen Işık, "Böyle bir olay asla ve asla tekrarlanmamalı. Olayı sadece gıda zehirlenmesine yorarsak olayı gözardı etmiş olabiliriz. Bu noktada her ihtimali araştırıyoruz. Gıda zehirlenmesi, çevresel faktörler... Sağlık Bakanlığı 12 kişilik bir heyet gönderdi. Biz 4 kişilik bir heyet gönderdik, olayı bütün yönlerden araştırıyoruz. EDOK da bölgedeki ekibiyle araştırmalarda bulunuyor" dedi.

Işık, sabotaj ihtimali açıklamasıyla FETÖ'yü kast edip etmediğine yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Sabotaj değil de her türlü ihtimal... Kasıt olabilir, ihmal olabilir. Oradaki görevlinin yapmış olduğu bir şey olabilir. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor. Çıkan sonuç neticesinde hangi önlemleri almamız gerektiği ortaya çıkacak. Sadece gıda zehirlenmesi deyip de diğer ihtimalleri araştırmamak yanlış olur."

Kışlada 20 yıldır kuyu suyu kullanıldığını söyleyen Bakan Işık, "Şu andaki ilk veriler sudan olmadığı yönünde. Zamanında bir komutan en çok tasarruf yapan birliği ödüllendireceğini söylemiş bu nedenle kışlada kuyu suyuna geçilmiş. Bu doğru mu, hemen şebeke suyuna geçilmeli mi bunları çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

LAĞIM KOKUSU İDDİASI

Işık, kışlada görevli aşçılardan birinin suların lağım koktuğuna yönelik iddiasına da değindi. Olayla ilgili iddiaların incelendiğini dile getiren Işık, "Şu anda ilk gelen veriler su noktasında bir şüphe gözükmüyor ama kesin rapor bayramdan sonra. Bütün ihtimaller araştırılmalı. 20 yıldır kuyu suyu kullanılıyor. Bunu oluşturduğu bir handikap var mı yok mu buna çalışıyoruz. 23 Nisan'daki olayın nedeni salmonella bakterisi ama 17'sinde meydana gelen ve 617 askerimizin hastaneye kaldırılmasına yönelik son olayın nedenine ilişkin Sağlık Bakanlığı raporu henüz çıkmadı" değerlendirmesini yaptı.

GIDA TEDARİĞİNDE YENİ UYGULAMA

Bakan Işık, askere gıda tedariği konusunda başlattıkları yeni bir uygulamadan da bahsetti. Pilot uygulamayı Fırat Kalkanı harekatında yaptıklarını belirten Işık, "İnanın çok kaliteli marka ürünleri kullandık. Şimdi bu yöntemi bütün askeri gıda alımlarına uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

"KÖRFEZ ÜLKELERİNİN TALEBİ BİZİ ÜZDÜ"

Bazı körfez ülkelerinin yaptırım uyguladığı Katar'dan talepleri arasında ülkedeki Türk askeri üssünün kapatılması da yer aldı. Bakan Işık'a programda bu konu da soruldu.

Bölgede yeterince sorun olduğunu kaydeden Işık, şunları söyledi:

"Suriye, Irak, terör DAEŞ, başka terör örgütleri. Bu kadar ağır sorunlarla uğraşılırken böyle bir krizin çıkması bizi üzüyor. Bu ülkeler arasındaki sorunların bir ambargoya dönüşmeden çözülmesi bizim en önemli isteğimiz. Bir sorun varsa masada oturulup çözülsün. Bu talebi henüz resmi olarak görmedim ama varsa bu ikili ilişkilere müdahale anlamı taşıyabilir. Bu biraz da ülkeler arasındaki güç ilişkisinin tezahürü olabilir. Şunu ifade ederim ki Katar'daki Türk üssü Katar askerinin eğitimi, Katar'ın ve bölgenin güvenliği içindir. Kimse bundan rahatsız olmamalı. Bu anlaşmanın yeniden masaya getirilmesi gibi bir düşünce yok."

Işık, ABD'den gelen YPG mektubunu ise olumlu bir adım olarak gördüklerini söyledi.

#Fikri Işık
#Katar
٪d سنوات قبل