|

Başbakan Yıldırım: Bir Türkiye üç Türkiye oldu

Başbakan Yıldırım, Niğde'de STK temsilcileriyle buluşmasında konuştu. Yıldırım, "Bugüne kadar 14-15 yıl içerisinde bir Türkiye üç Türkiye oldu. Bütün olumsuz şartlara rağmen bunu sağladık." dedi.

Yeni Şafak
20:24 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 21:37 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Niğde'de STK temsilcilerine hitap etti.



Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:



Türkiye, dünyadaki olumsuz şartlara rağmen kalkınan nadir ülkelerden biri. 15 Temmuz'da vatandaşımız demokrasisine, devletine olduğu gibi ekonomisine de sahip çıktı. Hem ülkemiz için hem Niğde'miz için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin emaneti vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.



Yatırımcılar Türkiye'ye dönecek


16 Nisan'dan sonra Türkiye'yi güzel günler bekliyor. Dün bir uluslararası rapor diyor ki 'Türkiye bu sene geçmiş 2 yıldaki kayıplarını telafi edecek, küresel yatırımcılar tekrar Türkiye'ye dönecek. Türkiye, turizmde kaybettiği değerlerini yeniden kazanacak.' Çünkü Türkiye istikrara yönelik adımlar atıyor.



Bir Türkiye üç Türkiye oldu


Bugüne kadar 14-15 yıl içerisinde bir Türkiye üç Türkiye oldu. Bütün olumsuz şartlara rağmen bunu sağladık. 2003'ten bu tarafa başımıza ne işler geldiğini hatırlayın. Çıkmaza giren cumhurbaşkanlığı seçimini referandumla doğrudan milletin seçilmesini kararlaştırması. Bu kararın devamıdır 16 Nisan. 10 Ağustos 2014'ten sonra Türkiye'de artık herşey değişti. Çünkü milletin oylarıyla, iradesiyle seçilen bir cumhurbaşkanı var. Yüzde 50'den fazla oyla seçilen. Demokrasilerde esas olan millet iradesidir.



Türkiye 67 yılda 48 hükümet gördü


Zayıf iktidar, parçalı iktidar tarihe kalacak. Sürekli güçlü iktidar var, süreli istikrar var. Bakınız 1950, 2017... 67 yıl geçmiş. 67 yılda Türkiye'de 48 tane hükümet gördük. 1980'de 124 turda Cumhurbaşkanı seçilemedi.



Büyük badireler atlattık


AK Parti iktidarı olarak faizleriyle birlikte 2001 krizinden kalan 192 milyar borç ödedik. O parayı ödemeseydik Türkiye üç yerine beş büyüyecekti. Çok iş yaptık ama çok da engel, badire atlattık. Bir değil beş değil. Cumhurbaşkanı seçimi, yargı darbe girişimi, gezi olayları, parti kapatma, Ergenekon, Balyoz, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz alçak darbe girişimi...



Bahçeli gerçeği gördü


15 Temmuz'dan sonra MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bu gerçeği gördü, dedi ki bu ülkede beka sorunu var. MHP şu anda parlamenter sistemden yana olsa da, bana dediği şudur Sayın Bahçeli, parlamenter sistemi devam ettirecek bir sayım, imkanım yok ama bu durumda sürdürülebilir değildir. Güçlü cumhurbaşkanı, güçlü başbakan.. Bu yürümez.



Terör belası milletin gündeminden çıkacak


Bu terör belasını milletin gündeminden çıkaracağız. Bu terör, bizim kaynaklarımızı tüketiyor. Birliğimizi beraberliğimize maalesef zarar veriyor. Türkiye, bu sistem değişikliğiyle birlikte terörle daha etkili mücadele edecek, zamanı daha iyi kullanacak. Yeni sistemle bürokrasi basitleşecek.






#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Niğde
7 yıl önce