|

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu metni okusa 'Evet' der

Başbakan Yıldırım, Niğde'de halka hitap etti. 16 Nisan'daki referanduma ilişkin Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, metni bir okusa, senden benden daha önce gider 'Evet' mührünü vurur." dedi.

Yeni Şafak
17:31 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 18:13 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, Niğde'de halka hitap etti.
Başbakan Binali Yıldırım, Niğde'de halka hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, referandum mitingleri kapsamında Niğde'de konuştu.



Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:



Niğde ile Ankara arasına otoyol yapıyoruz. Hayal kurarsan, projeyi yaparsan, inanırsan hayalleri gerçeğe dönüştürürsün.



'Hayır' diye ortalıkta dolaşanlar, köprüye, havalimanına, tünellere de 'hayır' dediler, bunlardan hayır gelmez.



Türkiye krizden krize sürüklenmeyecek


Güçlü iktidara, devamlı istikrara ihtiyaç var. Yeni sistemle sürekli güçlü hükümetler dönemini başlatıyoruz. Güvenoyunu artık Türkiye verecek. 5 yıl boyunca bu hükümet görev yapacak. Türkiye artık krizden krize sürüklenmeyecek, Cumhurbaşkanı ile Başbakan çatışması ortadan kalkacak.



Külliyen yalan


Darbelerle, karışıklıklarla, Gezi olaylarıyla, 15 Temmuz olaylarıyla demokrasi kesintiye uğratılmasın istiyoruz. Bu anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren koro halinde CHP ve HDP 'Hayır' diyor. Bunlar neye 'Hayır' dediğini bile bilmiyor. Kılıçdaroğlu, her gün sallıyor, vitesi boşa atmış hababam gidiyor. Bu millete dayatma sökmez. Kılıçdaroğlu değişiklikle eyalet sistemi gelecek diyor, külliyen yalan.



Kılıçdaroğlu metni okusa 'Evet' der


Kılıçdaroğlu, metni bir okusa, senden benden daha önce gider 'Evet' mührünü vurur. Kılıçdaroğlu'na siz en iyisi Niğde patatesi gönderin, yesin de zihni açılsın, patatesin yanında 18 maddelik broşürlerimizi de gönderelim.



Ver elini 2023


Bu değişiklik hayata geçince engeller ortadan kalkıyor, ver elini 2023. Sadece Batı değil, Doğu'da, Güneydoğu'da aynı şekilde kalkınacak, yatırımdan payını alacak. Çocuklarımız, gençlerimiz büyüklerin yaşadığını yaşamasın istiyoruz.



Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor


Terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. 16 Nisan'dan sonra terörle mücadelemiz daha da hızlanacak. Terör örgütleri 'Evet' çıkarsa biz biteriz diyor, 'Evet' çıkacak ve siz biteceksiniz. Son zamanlarda terör örgütlerini çok seven bazı Avrupa ülkeleri var. Almanca'yı, Flemenkçe'yi bıraktılar, Türkçe gazete çıkarıyorlar.



FETÖ'nün dümen suyuna girmişler


Bugünlerde milliyetçilik, ülkücülük adına 'Hayır' kampanyası yapanlar var. Bunlar FETÖ'nün dümen suyuna girmişler. Ülkücü, millyetçi kardeşlerim bunlara inanmayacak, asla Türkiye düşmanlarıyla aynı safta olmayacaktır.



Yeni sistemde hızımız daha da artacak


Yeni sistemde hızımızı daha da artıracağız, daha çok hizmeti hayata geçireceğiz. Niğde'ye 9 milyar lira yatırım yaptık. Niğde bugün 59 milyon lira ihracat yapar hale geldi. Niğde'de Ömer Halisdemir Üniversitesi'ni büyüttük, 1520 derslik yaptık. Niğdeli çiftçilerimizi unutmadık. 600 milyon destek sağladık. 7 baraj, 2 gölet yapıp 19 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Ankara-Konya hızlı treni 2-3 yıl içerisinde Niğde'den geçecek.





#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Niğde
#Referandum
7 yıl önce