|

Başbakan Yıldırım: Konuşarak çözebiliriz

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya ile yaşanan krizin konuşarak çözülebileceğini söyledi. Almanya'yı stratejik ortak olarak tanımlayan Yıldırım, terör örgütü üyelerinin rahatça bu ülkelerde hareket etmesinin bu ilişkiye zarar verdiğini söyledi. Yıldırım, İsrail'in Mescid-i Aksa uygulamasının ise son bulması gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak
14:19 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 17:43 - 21/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, Cuma namazı sonrası soruları yanıtladı.
Başbakan Yıldırım, Cuma namazı sonrası soruları yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Almanya Türkiye ile stratejik ortaktır. Bugün de bu şekilde görmeye devam ediyoruz zaman zaman ilişkilerde gerginleşme olabiliyor benim buradan çağrım teenni ile hareket edilmesidir. Aramızdaki en büyük anlaşmazlıkların başında terör örgütü mensuplarının çok geniş alan bulması ve ülkemiz aleyhinde faaliyetlerde bulunmalarıdır. Bunun gereğini istiyoruz. Dostlarımız tarafından bunların korunuyor görünmesi Türk milletini üzer.

'Konuşarak çözebiliriz'

Dün yapılan açıklamalarda Alman şirketlerinde soruşturma başlatılmış olduğu haberi yalandır. O şirketlerden birinin ismini vatandaş duyduğunda Alman şirketi oalrak düşünmez. Bu tür açıklamalardan uzak durmak lazım. Türkiye güvenli bir ülkedir. Almanya ne kadar güvenli ise Türkiye de o kadar güvenlidir. Terörle korkutup insanların sokağa çıkmasını engellerseniz terörü sevindirirsiniz.

Aramızdaki meseleleri konuşarak çözebiliriz.


Mecid-i Aksa'da İsrail uygulaması

İsrail tarafının ısrarla söylediği biz yasak uygulamaktan yana değiliz teröre karşı emniyet tedbirlerini artırdık diyorlar. Camiye gelen herkesi arasanız bu olmaz. Bu uygulama yanlıştır. Böylesine radikal bir tedbir almak, kısıtlama hiçbir sorunun çözümüne fayda sağlamaz. Tersine hoşgörüye zarar verir. Umut ederim ki her şey kısa zamanda normale döner. Gereken temaslarımızı sürdürüyoruz.

#Binali Yıldırım
7 yıl önce