|

Başbakan Yıldırım'dan öğrencilere burs müjdesi

Başbakan Yıldırım, Elazığ Fırat Üniversitesi Akademik Yıl Açılışında konuştu. Üniversite öğrencilerine tavsiyede bulunan Başbakan, "Ağabeyiniz olarak söylüyorum. Bu yıllarınızı dilini geliştirmek için iyi değerlendiren" dedi. Başbakan ayrıca, 2018'de öğrencilere verilecek bursun 470 lira olacağını açıkladı.

Yeni Şafak
13:08 - 21/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:45 - 21/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Üniversitesi.
İstanbul Üniversitesi.

Başbakan Yıldırım, Elazığ Fırat Üniversitesi Akademik Yıl Açılışında konuştu. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ben size bir ağabeyiniz olarak tavsiyede bulunmak istiyorum. Biz üniversitede, yüksek lisansta hep yabancı dil okuduk. Mezun olduk, hayata atıldık. Baktık ki hiçbir şey bilmiyoruz. O kadar sene dil okumamıza rağmen uygulamaya geçtiğimizde bir şey öğrenmediğimizi fark ettik. Bunun meslek hayatında ne kadar önemli bir eksiklik olduğunu hep gördük. Bu yüzden 40'lı yaşlarda yurt dışına gidip lisan öğrendik. Benim size bir önerim, bu yıllar sizin dil işini halletmeniz için çok ama çok önemli bir dönemdir.

Öğrencilere verilen burs 470 liraya çıkarıldı

2003'te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018'de bu rakam 470 lira olacak. 425'ti bu sene, haydi bakalım 470'e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ'da açıklamış oluyoruz."

Irak'taki hukuksuz referandum

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi referandum kararı aldı. Yapmayın, yanlış dedik. Fakat dinleyen olmadı. Sonuç, bütün kazanımlarını kaybettiler.


#Başbakan
#Binali Yıldırım
6 yıl önce