|

Başbakan'dan YKS ve TEOG açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve TEOG'a ilişkin açıklamada bulundu. 'Üniversite sınavı gittikçe rahatlıyor. Yapmanız gereken temel eğitimde kafasını şekillendirme hangi alana gideceğinizi şekillendirmek' diyen Yıldırım, "TEOG'u da değiştiriyoruz. Her şeyi niye değiştiriyorsunuz diye sorarsanız, değişim daha iyisine getiriyorsa durmadan değiştirmeniz lazım" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
17:03 - 21/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:11 - 21/10/2017 Cumartesi
IHA
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'da Fırat Üniversitesinin Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 2017-2018 Akademik yılı açılış ve doktora törenine katıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) açıklaması

3,5 milyon genci ilgilendiren üniversite sınavlarına değinen Başbakan Yıldırım, "
Üniversite giriş sınavları
nda bir değişikliğe gidiliyor. Aslında biraz sadeleştirme. Yani 2 kademeli seçimden, yine 2 kademeli ama aynı günde yapılacak sisteme dönüşüyor. Yüksek Öğretim Kurumları sınava altında 2 oturumda gerçekleşecek bir sınavdan bahsediyoruz. Böylece öğrencilerimiz 3-4 ay boyunca üniversite giriş telaşı ve stresi ile yaşamasın istiyoruz. Esasında üniversitelerde geldiğimiz nokta bugün liselerin mezun ettiği sayı ile üniversitelerimizin kabul ettiği sayı hemen hemen aynı. Ama geçmişten gelen 2 milyon 400 bin öğrencimiz var. İkincisi de en güzel üniversiteye girmek istiyor. Bu sefer orada bir sıkışma oluyor. Tabi ki seçici sisteme ihtiyaç var. Bunu belirleyecek olanda 12 yıllık temel eğitimden aldığınız bilgi birimi artı sınav. Nereyi hak ediyorsanız oraya girmiş olacaksınız. Üniversite sınavı gittikçe rahatlıyor. Yapmanız gereken temel eğitimde kafasını şekillendirme hangi alana gideceğinizi şekillendirmek" dedi.

"TEOG'u da değiştiriyoruz"

Başbakan Yıldırım, "
TEOG
'u da değiştiriyoruz. Her şeyi niye değiştiriyorsunuz diye sorarsanız, değişim daha iyisine getiriyorsa durmadan değiştirmeniz lazım" diye konuştu.

#Binali Yıldırım
#TEOG
#YKS
6 yıl önce