|

Batan gemideki cesedi yatağa bağlı bulundu

İstanbul'un Şile ilçesi açıklarında batan Bilal Bal adlı kuru yük gemisinin kayıp mürettebatından Mert İlkmen’in (23) cesedi koğuşta yatağa bağlı bulundu.

Yeni Şafak
08:42 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:49 - 9/11/2017 Perşembe
IHA
Batan gemide cesedine ulaşılan yüzme şampiyonu olan Mert İlkmen.
Batan gemide cesedine ulaşılan yüzme şampiyonu olan Mert İlkmen.

Gemlik’ten Karadeniz Ereğli’ye giden demir tozu yüklü ’Bilal Bal’ isimli kuru yük gemisinden 1 Kasım Çarşamba günü yardım sinyali alınması üzerine, bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Çalışmalar neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı TCG Alemdar gemisi tarafından kayıp geminin yeri tespit edildi ve aramalar bu noktada yoğunlaştırılmıştı. Gemide kaptan, ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemici, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı ile mürettebat harici bir kişinin bulunduğu açıklanmıştı.


Kendini yatağa bağladığı ortaya çıktı


Kastamonu Üniversitesi Deniz İşletmeciliği bölümü mezunu olup, batan gemide usta gemici olarak görev yapan İnegöllü genç Mert İlkmen’in evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilirken, çıkarılan cesedi, adli tıptaki işlemlerin ardından ailesine teslim edildi. Yüzme şampiyonu olan Mert İlkmen’in, kapı açılmadığı için diğer personel ile birlikte geminin içerisinde mahsur kaldığı, başka kurtuluş yolu olmadığı için, cesedinin kaybolmaması için kendisini yatağa bağladığı öğrenildi.


Toprağa verildi


Ailesine teslim edilen gencin cenazesi Hamidiye Mahallesi’ndeki evlerine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından gencin cenazesi Urgancılar Camii’ne götürüldü. Öğle namazını müteakip kılının cenaze namazının ardından cenaze gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye Kaymakam Ali Akça, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali ile dost ve yakınları ile cemaat katıldı.


Kaptan olacaktı


Mert İlkmen’in dayısı Yılmaz Baydemir, “Benim en çok sevdiğim, anlaşabildiğim yeğenimdi, iyi biriydi. Askerliğini de denizci olarak yaptı. Eğitimini denizci olarak aldı. Bir yıldan bu yana o gemide görev yapıyordu. Hayali gemi kaptanı olmaktı. Askerde yapılan yarışmada da yüzme şampiyonluğu da vardı. Başımız sağ olsun” dedi.

Mert İlkmen’in kuzeni Merve Baydemir de gözyaşlarına boğuldu.
#Mert İlkmen
#Bilal Bal
6 yıl önce