|

Bayrampaşa'da iş merkezinde yangın: Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi

Bayrampaşa'da bir iş merkezinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Yanan iş merkezinde mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı. Yangına müdahale eden 7 itfaiyeci dumandan etkilendi. Çıkan yangın nedeniyle yükselen dumanlar drone ile havadan görüntülenirken yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Yangın sırasında dumandan etkilenen 9 işçi ve 7 itfaiye eri çevrede bulunan hastanelere sevk edilmiş olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

10:20 - 2/08/2023 الأربعاء
Güncelleme: 12:31 - 2/08/2023 الأربعاء
DHA
İstanbul'da korkutan yangın
İstanbul'da korkutan yangın

Bayrampaşa'da Yıldırım Mahallesi Hür Sokak'taki 4 katlı bir iş merkezinin bodrum katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çevredeki birçok ilçeden itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.



Yanan iş merkezinde mahsur kalan 9 kişi olduğu belirtildi.

Söndürme çalışmaları sırasında yoğun dumandan etkilenen itfaiye erlerine ambulansta ilk müdahale yapıldı.

Bölgede yoğun duman oluşturan yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Mahsur kalanlar kurtarıldı

Mahsur kalan 9 kişi ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Yangına müdahale eden 7 itfaiye eri de dumandan etkilendi. İtfaiyenin olay yerinde çalışması devam ediyor.

İnceleme başlatıldı

Sağlık ekipleri tarafından 7'si itfaiye ekibi olmak üzere 16 kişinin ilk müdahaleleri olay yerinde yapılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Çıkan yangın nedeniyle yükselen dumanlar drone ile havadan görüntülenirken yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

İstanbul Valiliği'nden ilk açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Saat 09.49'da Bayrampaşa İlçesi Yıldırım Mahallesi'nde bulunan 5 katlı iş yerinde yangın çıkmıştır. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edilerek yangına müdahale edilmiş olup yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir. Yangın sırasında dumandan etkilenen 9 işçi ve 7 itfaiye eri çevrede bulunan hastanelere sevk edilmiş olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" denildi.

"İçeride mahsur kalanlar kendilerini bir odaya kapatmış"

Yangın çıkan binanın sahibi Yıldırım Cihangir, "Şu anda her şey kontrol altında. İçeride mahsur kalan 9 kişi kendini bir odaya kapatmış. İtfaiye ekipleri güzel bir çalışmayla 9 kişiyi kurtardı. Kurtarılan işçilerin durumu iyi. Tedbir amaçlı hastaneye kaldırdılar" dedi

#İstanbul
#yangın
#itfaiye
#iş merkezi
٪d أشهر قبل