|

Ben Halep'im!

Suriye’nin Halep şehrinde sivillere yönelik saldırılar Türkiye’nin dört bir yanında protesto edildi. Ankara’daki protestoda, saldırılarda yaralanan çocukları temsilen yüzünde kan izleri bulunan bir öğrenci, “Ben Halep'im uzat elini” diye seslendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:18 - 17/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye'de Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusunda sivillerin katledilmesi, Türkiye'nin dört bir yanında protesto edildi. Kubbe Platformu üyeleri Ankara'da bir araya geldi. Kubbe Platformu Koordinatör Yardımcısı Dilara Sina Tabak, insanlık ayıbı karşısında tüm dünyanın suskunluğunu koruduğunu söyledi. Halep'in aylardır kuşatma altında olduğunu vurgulayan Tabak, “Halep yanıyor, çocuklar göz göre göre boğuluyor. Zalimler, mazlumların, kadın, çocuk, sivil demeden kanlarını akıtıyor. Bu insanlık ayıbı karşısında en az failleri kadar suçlu olan başta halkı Müslüman olan ülkeler olmak üzere, sessiz kalan ve hatta bilinçli politikaları ile trajedinin artmasına sebep olan modern batıdır. Bu yaşananların kazananı yoktur” dedi.



ATEŞİ KÖRÜKLÜYORLAR


Açıklamanın ardından Halep'teki saldırılarda yaralanan çocukları temsilen yüzünde kan izleri bulunan bir öğrenci, “Ben Halep'im uzat elini” diye seslendi. Grup daha sonra olaysız dağıldı. Ankara'da ayrıca öldürülen siviller için Kocatepe Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Erzurum'da AK Parti Gençlik Kolları organizesinde toplanan bir grup da, Suriye'nin Halep kentindeki sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanı Ömer Faruk Yarba, “Bu ateşi körüklemeye çalışan ülkeleri kınıyor, buradan bir kez daha tüm dünyayı Halep'teki zulme sessiz kalmamaya davet ediyoruz” dedi. Gruptakiler, konuşmanın ardından tekbirler getirip dağıldı. Kocaeli AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları, Suriye'nin Halep kentindeki sivillere yönelik saldırıları protesto etti.



BM SESSİZ KALIYOR


AK Parti'li gençler, cuma namazının ardından tepki göstermek için Fevziye Camisi önünde toplandı. Caminin önüne üzerinde “Halep”, “İnsanlık”, “Vicdan”, “Merhamet” yazıları bulanan tabutlar getirildi. Ağızlarını siyah bantla kapatan gençler, “ABD, Avrupa ve BM'nin Halep'te yaşananlara sessiz kaldığını” belirtti.



Kıbrıs kıyamda






Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Suriye'nin Halep kentinde yaşanan saldırıları protesto eden bir grup katledilen siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) mescidinde toplanan “KKTC Milli ve Manevi Dayanışma Platformu” üyeleri cuma namazının ardından Halep'teki kurbanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra ellerinde, “Kıbrıs Halep İçin Kıyamda”, “İstikamet Halep Yükümüz İnsanlık”, “Halep'e Destek” pankartları taşıyan grup üyeleri, İran ve Rusya aleyhine slogan attı.



İran'a tepki





Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup, Halep'te yaşananlara ilişkin İran'ı protesto etti. İran'ın Cağaloğlu'ndaki İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen Özgür-Der üyesi grup, İran'ı protesto eden sloganlar attı. Burada basın açıklaması yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yıllardır İslam ümmetinin en canlı ve en bereketli kentlerinden olan Halep'in herkesin gözleri önünde çöktüğünü söyledi. Halep'in bu duruma bilinçli ve programlı bir şekilde getirildiğini ifade eden Kaya, bu zulmün faillerinden birinin de İran olduğunu anlattı.






#Esed rejimi
#Suriye
#Halep
7 yıl önce