|

Biden: Kendimi suçlu hissediyorum

Başbakan Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden açıklamalarda bulundu. Biden, "Buraya bu kadar geç geldiğim için kendimi suçlu hissediyorum, ancak Türk halkı ve hükümetiyle birlikte durmaktan dolayı gurur duyuyorum" dedi.

Yeni Şafak
16:26 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:03 - 24/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden açıklama yaptı



Biden'ın açıklamasından öne çıkanlar;



ABD Türkiye'yi her zaman desteklemektedir. Ziyaretimle dünyaya mesaj verdik. ABD, 15 Temmuz darbe girişimini derhal kınadı. Darbe girişimi son derece şaşırtıcıydı. Sadece meclis değli, tüm Türk halkı yaralanma duygusunu yüreğinden hissetti.



"İnternetin oyunu olup olmadığını anlayamadık"


Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını, ciddi olup olmadığını anlayamadık.



"Müttefikimize zarar veren birini korumak istemeyiz"

Halk, tankların üstüne çıkarak, demokrasiyi korumaya çalıştı. Onlar, ülkelerinin güçlü ve demokratik kalması için canlarını verdiler. Açıkça söylemek istiyorum; "Amerikalıların bu konudan bilgisi vardır, haberdardır" söylentilerine karşı, bizim asla böyle bir şeyden haberimiz olmamıştır. ABD halkı, olan bitenden son derece üzgündür ve bunu nefretle karşılamıştır. Müttefikimize zarar veren bir kişiyi korumak gibi bir niyetimiz yok, ancak yasalar gereği dosyalar inceleniyor.



Koalisyon kuvvetleri olarak DAEŞ'i vurmaya devam edeceğiz.



"Güneyimizde yeni bir oluşum istemiyoruz"

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle;



Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'li heyetin Türkiye'ye gelmesi işin ne kadar önemsendiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Terörün başı olan Gülen'in iade süreci hızlandırılabilirse Türk milletinin hayal kırıklığı müspetleşecektir.



Güney sınırımızda yeni bir Kürt ülkesi istemiyoruz. Türkiye yeni bir oluşumu asla ve asla kabul etmiyor. Bu durumu ulusal güvenliği açısından büyük bir tehdit olarak görüyor.



"Bölgeden teröristleri püskürttük"

Başlattığımız Cerablus operasyonunda bölgeden teröristleri püskürttük. ABD ile, PYD'nin Fırat'ın batısına geçmemesi konusunda mutabık kaldık.



Biden, Cerablus konusuna ilişkin, "YPG ve Suriye kuvvetleri, Fırat'ın batı tarafına geçmemelidir, geçerlerse ABD bunu asla desteklemeyecektir" dedi.



Biden, "Buraya bu kadar geç geldiğim için kendimi suçlu hissediyorum, ancak Türk halkı ve hükümetiyle birlikte durmaktan dolayı gurur duyuyorum" dedi.






























#Joe Biden
#Binali Yıldırım
8 yıl önce