|

Bıktık kardeş kavgasından

Körfez’deki kriz için diyalog çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kardeş kavgasının kazananı olmayacağını vurguladı. Erdoğan, “Bıktık biz bu kavgalardan, Müslüman’ın Müslüman’ı kırmasından bıktık. Suriye’de olanlar ortada, Irak’ta olanlar ortada, bunların yayılması ne fayda getiriyor?” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:53 - 10/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerinde yaşanan krize değinerek, “Liderler ve Körfez halkı size sesleniyorum. Kardeş kavgasının kazananı olmaz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Teşkilatı tarafından Yenikapı’da düzenlenen iftar programına katıldı. İftar sonrası konuşan Erdoğan Körfez’deki krizin taraflarına diyalog çağrısı yaptı. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle: Üzülerek ifade ediyorum; son günlerde Körfez bölgesindeki kardeş ülkeler arasında yükselen tansiyon tüm Müslümanların ramazan sevincine gölge düşürmüştür.

İFTİRALARLA BİR YERE VARILMAZ

Buradan tüm Körfez’deki kardeşlerime sesleniyorum; Liderler ve Körfez halkı sizlere sesleniyorum, kardeş kavgasının kazananı olmaz, iftiralarla bir yere varılmaz. Böyle bir kavganın kazanan tarafı bölgemizdeki istikrarsızlıktan, gerilimlerden, kan ve gözyaşından beslenen odaklar olacaktır. Bıktık biz bu kavgalardan, Müslüman’ın Müslüman’ı kırmasından bıktık. Suriye’de olanlar ortada, Irak’ta olanlar ortada, bunların yayılması ne fayda getiriyor?


AMBARGO TAMAMEN KALDIRILMALI

Bu akşam Amerikan Dışişleri Bakanı bir açıklama yaptı, Tillerson... Özellikle süreci hafifletmek gibi, bu ambargoyu düşürmek gibi. Ben diyorum ki bu tamamen kaldırılmalı, kardeşler arasında bu olmamalı. Özellikle Suudi yönetimine bir ricam var: Siz düşmanlıkları değil, özellikle siz orada kardeşliğin baş tacı olmalısınız, onları bir araya getirmelisiniz ve Suudi Arabistan’a da hadimü’l-haremeyn iş-şerifeyn olarak yakışır diyorum.

KİMLERİN SEVİNDİĞİNİ İYİ BİLİYORUZ

Türkiye’de darbe girişimi olduğu zaman Körfez’de kimlerin sevindiğini biz çok iyi biliyoruz. Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de istihbarat örgütümüz var. Darbe neticeye ulaştı mı diye takip edenleri biliyoruz. Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz. Katar'daki kardeşlerimizin yanında olmamızdan rahatsız olanlar var. Biz her türlü desteğe devam edeceğiz. Şimdi de Katar'da çeşitli hizmetlerle ilgili kurulmuş olan vakıfları terör örgütü olarak ilan ediyorlar. Olmaz böyle bir şey. O vakıfları ben de tanıyorum. Katar'ın bugüne kadar teröre destek verdiğine ben şahit olmadım.


BAŞKA ÜSLER NİYE RAHATSIZ ETMİYOR

Savunma sanayiyle ilgili biz Katar’la anlaşmayı bugün yapmadık ki, Katar’la bizim bu anlaşmayı yapmamız 2-3 yıllık bir süreçtir ve o günden bugüne Parlamento’muzdan bunu yeni geçirme durumunda kaldık. Şimdi ben sesleniyorum Körfez’deki dostlarımıza, Amerika’nın Katar’daki üssü sizi niye rahatsız etmiyor? Orada başka ülkelerin üsleri de var onlar sizi niye rahatsız etmiyor?

#Recep Tayyip Erdoğan
#Körfez
#Katar
7 yıl önce