|

Bilgi edinmeye ‘devlet sırrı’ engeli

Bilgi Edinme ve Denetleme Kurumu, yayımladığı kararla, FETÖ soruşturması dahilinde görevinden çıkarılan memur ve askeri personelin bilgi edinme hakkına açıklık getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:57 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kurumun sitesinde, “Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) kapsamındaki tedbir ve işlemlerle bilgi edinme başvuruları” hakkında alınan ilke kararını yayımladı.



AÇIĞA ALINANA CEVAP YOK


Açıklamada OHAL kararnameleriyle, kamu görevinden çıkartılan, hakkında soruşturma başlatılan, açığa alınan FETÖ'cüler ve kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin bilgi ve belgeler hakkındaki bilgi edinme başvurularının yasa gereği bilgi edinme hakkı kapsamı dışında olduğu belirtildi.



GEREKÇE, MİLLİ GÜVENLİK


FETÖ mensupları 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 16'ncı, 19'ncu ve 20'nci maddeleri uyarınca bilgi edinme hakkı kapsamı dışında değerlendirilecek. Söz konusu maddelerdeki hususlar özetle: “Açıklanması halinde devletin emniyetine, dış ilişkilerine, milli savunmasına ve milli güvenliğine açıkça zarar verecek ve niteliği itibarıyla devlet sırrı olan gizlilik dereceli bilgi veya belgeler” şeklinde sıralanıyor.



#Devlet sırrı
#Bilgi edinme
#FETÖ
8 yıl önce