|

'Binbir surat' lakaplı yankesici yakalandı

Beylikdüzü'nde bir semt pazarında alışveriş yapan kadınların çantalarını jiletle keserek para, telefon ve ziynet eşyalarını çalan 'binbir surat' lakaplı kadın yankesici suçüstü yakalandı. Polis ekipleri kadını ilk yakaladığında başı açıktı ve üzerinde suç unsuru bulunmadı. Serbest kalan kadın, ikinci kez polise başı kapalı halde ve suçüstü yakalandı. Üzerinden ise vücuduna sarılı halde mavi, siyah, kırmızı, yeşil, sarı ve mor eşarp bulundu. Yankesici kadının her olayda farklı kılığa girdiği anlaşıldı.

Yeni Şafak
11:26 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 12:02 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Semt pazarının korkulu rüyası yakalandı.
Semt pazarının korkulu rüyası yakalandı.

İstanbul Beylikdüzü'nde Adnan Kahveci semt pazarına alışverişe giden kadınların korkulu rüyası olan kadın yankesici suçüstü yakalandı.



Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne son bir ayda pazar alanında meydana gelen hırsızlık şikayetleri üzerine Asayiş Büro ekipleri harekete geçti. 19 Şubat günü pazar alanı çevresinde tertibat alan sivil polis ekipleri şüphelendikleri Sevin G. isimli kadını durdurarak üst araması yaptı. Üzerinde şüphe uyandıracak bir şey bulunamayan kadın yapılan incelemenin ardından ilk etapta serbest bırakıldı.



Kılık değiştirerek pazara geldi


Semt pazarı içinde müşteri kılığında bekleyen polis ekipleri, 5'er dakika arayla meydana gelen 2 hırsızlık olayının ardından pazar içinde arama yapmaya başladı. Polis ekipleri bir saat önce başı açık vaziyette kontrol ettikleri Sevin G.'yi başörtülü biçimde görünce takibe aldı. Alışveriş yapan bir kadının çantasının yanına yaklaşan kadının jiletle çantayı kestiğini gören polis ekipler harekete geçerek Sevin G.'ye suçüstü yaptı.



'Binbir surat' lakaplı


Gözaltına alınan Sevin G.'nin çantasında yapılan aramada 850 lira banknot bulundu. Zanlının yapılan üst aramasında vücuduna sarılı halde mavi, siyah, kırmızı, yeşil, sarı ve mor eşarp bulundu. Polis kayıtlarında "binbir surat" olarak bilinen Sevin G.'nin dolandırıcılık, hırsızlık ve yankesicilik suçundan sabıkasının bulunduğu belirlendi. Sevin G. ifadesinde, jiletle çantaları ve kabanların ceplerini kestiğini, içinden para, telefon ve ziynet eşyası çaldığını; her yankesicilikte farklı bir eşarp taktığını, bazen de başını açtığını itiraf etti. Sevin G. tutuklanarak kadın cezaevine gönderildi.



#Beylikdüzü
#İstanbul
#Yankesici
7 yıl önce