|

Bir Elif varmış herkes ona hayranmış

Hafta içi her gün Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Elif dizisi birçok ülkede ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Karakterlerin isimlerinin Şili’de ki anneleri etkilediğini söyleyen Melek karakteriyle karşımıza çıkan Selin Sezgin bunun sebebini şöyle açıklıyor: “Türk aile yapısını hem merak ediyorlar hem de yaşantımızı örnek alıyorlar.”

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2017 Pazar
Güncelleme: 17:43 - 23/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Elif dizisi birçok ülkede ilgiyle izleniyor.
Elif dizisi birçok ülkede ilgiyle izleniyor.

Türk dizilerine ilgi Ortadoğu'dan sonra Güney Amerika ülkelerine kadar arttı. Öyle ki geçtiğimiz günlerde okuduğumuz bir habere göre özellikle Şili gibi Güney Amerika ülkelerinde kız çocuklarına konulan isimlerde bir Türk dizisi karakteri olan Elif'in ismi konulmaya başlamış. Yine habere göre bölgedeki geleneksel isimlerden olan Loreto, Veronica'yı Elif ismi geçmiş. Dünyanın farklı bölgelerinde gözlerini açan kız çocuklarına ilham kaynağı olan Elif dizinin oyuncularını ve minik Elif'i dizi setinde bulduk hem diziyi hem de Elif'in hikayesini dinledik.



ELİF BİZDEN BİRİ


Üç sezondur büyük ilgi gören dizinin konusu aslında tipik Kemalettin Tuğcu kitapları kıvamında. Öz babasının evine besmele olarak gelen küçük bir kız çocuğunun gözünden yaşadıklarını anlatıyor. Ama gelin görün ki dizilerde hala bu klasik dramlar büyük ilgi görüyor. Üstelik de sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında. Bu ilginin sebebini önce dizide Elif karakterinin annesini oynayan Selin Sezgin'e soruyoruz. Sezgin daha önce reklam filmlerinde oynamış. Bu dizi onun ilk göz ağrısıymış. Gördüğü ilgiden hayli memnun olan Sezgin bunun sebenini şöyle anlatıyor: “Elif aslında bizden biri. Hayaller aleminden bir dizi değil. Çok doğal. Bu durum seyirciyi çok etkiliyor. Yurtdışında Türkiye'den daha fazla ilgi gördü. Bu da onların Türk aile yapısını merak etmelerinden kaynaklanıyor. Bizim yaşantımız onların hoşuna gidiyor, örnek alıyorlar."







ANNEM İSTEMEMİŞTİ


Birçok çocuğa ismini veren Elif karakterindeki İsabella Damla Güvenilir ise henüz beş yaşındayken oyuncu olmuş. Şimdi sekiz yaşında ve işini çok seviyor. Diziye başlama hikayesini kendinden dinliyoruz: “Dizi teklifiyle bana geldiklerinde annem yapamayacağımı düşünmüştü, istemedi. Ablam çok zorladı ve 3 yıldır okul çıkışında sete geliyorum. Dizi çekimleri bitince eve gidiyorum. Ders yapıyorum. Böyle çok mutluyum. Yapamayacağım diye hiç düşünmedim. Kendime güveniyordum. Bu yoğun çalışmanın yanı sıra sınıfta da birinci oldum. Dizi sınıf birinciliğime engel olmadı. Disiplinli yaşamak zorundayım."


Oyunculuk adına bir eğitim almadığını ifade eden Güvenilir, tamamen içinden geldiği gibi oynadığını konuşmalarına ekliyor.



Ekranda büyüyor


“Bu projeye başladığımda hiç tatmadığım bir duyguyu tadacaktım. Anneyi canlandıracaktım. Tüm rolleri denemiş olmamız gerekmiyor ama çok zorlandım. Çünkü İsabella çok küçüktü. Hiçbir şey bilmiyordu. Ben hem onu kontrol altında tutmaya çalışıyorum hem de kendimi çözmeye çalışıyorum" diye dizi setindeki ilk günlerini anlatan oyuncu Selin Sezgin ilk başlarda çok zorlandıklarını itiraf ediyor. Ama zaman içinde her şey düzene girmiş. “İlk başlarda Elif yorulunca kucağıma alırdım şimdi kocaman kız oldu" sözleriyle Elif'in kamera önünde nasıl büyüdüğünü anlatıyor.



Endonezya'da büyük ilgi


Elif dizisi yediden yetmişe herkesin ilgisini çekmeyi başardı. Her akşam keyifle izlenen 'Elif', bu zamana kadar 23 ülkeye satıldı. Bunun sebebini doğallığa ve gerçekliğe dayandıran Sezgin, “Herkese hitap eden karakterler var. Özenerek çekiyoruz. Senaryoya kendimizden bir şeyler katıyoruz. Bu seyirciye hemen geçiyor. Yoldan geçerken Elif'i kucağına almak isteyenler, beni bağrına basmak isteyenler oluyor" şeklinde konuşuyor. Yapımın özellikle yurtdışında ilgiyle takip edildiğini söyleyen Sezgin, bir anısını şöyle anlatıyor: “4 oyuncu geçen yıl Endonezya'ya gitmiştik. Havaalanına geldiğimizde kalabalığın içindan zor geçtik. Bir hafta Endonezya'da kaldık. Türk aile yapısını çok merak ettikleri için her akşam izlediklerini söylediler. Bizi örnek alıyorlarmış. İlk kez bir günlük dizi uluslararası alanda bu kadar rağbet görüyor."


#Ortadoğu
#Güney Amerika
#Elif
7 yıl önce