|

Bu milletle oyun oynanmaz

Türkiye’nin PKK’nın ana üsleri haline gelen Sincar ve Karaçok’u vurması ve terör örgütüne ağır zayiat vermesinin yankıları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baktık ki olmuyor, en önemli merkezlerini vurduk” dedi. Bu ülkeye diz çöktürebileceklerini sananların bu adımları çaresizce izlediğini vurgulayan Erdoğan, “Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 30/04/2017 الأحد
Güncelleme: 04:53 - 30/04/2017 الأحد
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Terör örgütlerine karşı tarihin en büyük başarılarının elde edildiğini dile getiren Erdoğan, devletteki FETÖ temizliğinin sürdüğünü ancak çalışmaların yeterli olmadığını anlatarak, “Bitmedi. Bu vücudumuzdaki öyle bir virüs ki, metastaz yaptı. Bunun tamamen temizlenmesi gerekiyor. Silahlı kuvvetlerimiz, polis teşkilatımız, devletin tüm kurumları, her yerden temizlenmesi gerekiyor ve ne demiştim? ‘İnlerine gireceğiz’ demiştim. İnlerine girdik ama bitmedi, in çok” uyarısı yaptı. FETÖ’nün yanında PKK’ya yönelik olarak da yurtiçi ve yurtdışında çok önemli operasyonların yürütüldüğünü hatırlatan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türk jetlerinin vurduğu Sincar’a kara harekâtı sinyalini şu sözlerle verdi:

YARDIM SADECE ALLAH’TANDIR

“PKK’nın da inlerine girdik, giriyoruz. Askerimiz, polisimiz dağlarda, Tendürek’te, Gabar’da, Cudi’de, Bestler Deresinde. Sınırın ötesinde de PYD ile YPG... Görüyorsunuz kimlerin desteğinde onlar bize oralardan nasıl saldırıyorlar? Havan toplarıyla vesaire. Ama oraları da onlara mezar ediyoruz, yine durmak yok. ‘Bundan sonra birilerinden gelecek destekle değil, kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz’ demiştik ve kendimiz kesiyoruz. Biz hep şuna inandık, dedik ki fetih yakındır. İnşallah buna inanarak yola devam ediyoruz. Fethin yakın olduğuna inananlar önce bir şeye daha inanırlar. Nedir o? Yardım sadece Allah’tandır.”

BİZE SAFSATA ANLATMAYIN

“Cumhuriyet tarihinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ardından ilk kez sınırlarımız dışında çok kapsamlı operasyonlar yürütüyoruz. DEAŞ terör örgütüyle bizden başka ciddi şekilde mücadele eden hiçbir ülke yoktur. Kimse bize böyle safsata filan şeyler anlatmasın. Bakın şu anda sınırlarımızın ötesinde Cerablus’ta, Rai’de, Dabık’ta, 3 bini aşkın DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi. Şimdi hedef dedik ki Münbiç ve diyoruz ki Amerika’nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber biz Rakka operasyonunu yaparız ama Amerikalı dostlara da diyoruz ki, gelin yanınıza terör örgütünü almayın. Çünkü bir terör örgütünü bir başka terör örgütüyle temizlemek olmaz. Böyle bir yanlış saplantı içinde olmayın.”

RAKKA’YI DEAŞ’A
MEZAR EDERİZ

“Elimizde belgeler var. 16’sında Amerika’da Sayın Trump ile görüştüğümüzde hep belgeleri de önlerine koyacağım. ‘Bakın durum bu’. Yani biz koskoca Amerika, bu kadar koalisyon güçleri ve Türkiye, el ele verelim, Rakka’yı, DEAŞ’a mezar ederiz. Bunlar kendilerine kaçacak delik ararlar. Aynı şekilde Musul, aynı şekilde El Ambar, buralarda da bu mücadeleyi sürdürelim. Eğer bunu Irak’ta kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz. İşte Tel Afer, işte Sincar, ne oldu, baktık ki olmuyor Sincar’a bir operasyon, öbür tarafa bir operasyon yaklaşık 210, 220 tane teröristi orada hallettik ve en önemli merkezlerini oralarda vurduk. Niye? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.”

OYUN DEĞİL, BEKA MESELESİ

“Şimdi bunlar tehditlerini vesaire sallayıp dururlar. Biz eğer bu tehditlere bakarak yola çıksaydık Rabbim bize bu günleri nasip etmezdi ama ne dedik biz kefenimizi giydik, yola çıktık. Türkiye’nin DEAŞ’a yönelik elde ettiği başarı maskeleri düşürdü, bölgede oynanan oyunu ifşa etti. Hepimizin malumu olan birtakım güçler, bölgeyi satranç tahtası, terör örgütlerini de gerektiğinde feda edilebilecek piyonlar gibi kullanarak kendilerine yeni hareket alanları açmaya çalışıyorlar. Terör örgütleriyle mücadelemiz, bizim için bir oyun değildir, bir beka meselesidir. Çünkü sınırlarımız içindeki ve hemen yanındaki terör örgütleri bomba patlattığı zaman Avrupa’nın, Amerika’nın, Rusya’nın değil bizim canımız yanıyor. Terörle mücadele bizim için bir seçenek değil bir mecburiyettir.”

Başarıyı
AİHM
’de
aramayın

Milletin 16 Nisan referandumunda son sözü söylediğini kaydeden Erdoğan, herkesi sonuçlara saygı duymaya çağırdı. YSK’nın kararına rağmen sandığa şaibe karıştığını iddia ederek konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşımaya hazırlanan CHP’yi de eleştiren Erdoğan, “Seçim bittikten sonra ortaya çıkan sonucu üzerini gölgelemek için gösterilen gayretleri bir Cumhurbaşkanı olarak üzüntüyle takip ediyorum. Sandıktan elde edilemeyen sonucu... Çünkü YSK, bizim hukukumuzda nihai kararı veren mercidir. YSK dışında başka merci yoktur, seçimle ilgili. Şimdi bunlar ne yaptı? YSK kesin kararını da açıklamasına rağmen, Danıştay’a müracaat ettiler, Danıştay da verdi kararını. Oradan da zaten olumsuz geleceği belli. Onla da yetinmediler. Anayasa Mahkemesi’nde böyle bir arayışa girdiler. AYM zaten, daha önceden de men açıklamasını yapmıştı. Şimdi AİHM’de kendilerine çözüm arayanlara sözüm şudur; başarıyı yanlış yerde arıyorsunuz. Başarıyı mahkeme kapılarını aşındırarak değil, ancak milletin gönlüne girerek elde edebilirsiniz.”


O sandık size kalsın

Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) konusunda bir yol ayrımında olduğuna işaret etti. 54 yıldır süren müzakerelerde Ankara’yı oyalayan AB ülkelerini, “Türkiye’yle dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Bu milletin de bir sabrı var. Bir yere kadar” diye uyaran Erdoğan, şunları söyledi: “Diktatör dersiniz, sabır. Her türlü hakareti yaparsınız, sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar. Avrupa Birliği ülkemize yönelik haksız ve adaletsiz tavırdan değişiklik yapmazsa belki bu konuda da bir halk oylaması ihtiyacı olacak. Olur mu, olur. İngiltere Brexit yapınca oluyor da Türkiye’yi kapısına yakıştırmayanlar, kapıdan içeriye sokmayanlar, Türkiye’nin bir halk oylaması kararından neden rahatsız oluyorlar. Hem almıyorsun, içeriye sokmuyorsun hem de ‘halk oylaması olacak’ dendiğinde de rahatsız oluyorsun. Neden rahatsız oluyorsun? Bunlar gerçekten bizi çok mu seviyor? Yeni bir şey daha duydum. Avrupa’da halk oylamasıyla ilgili sandık kurdurmazlarmış. O sandıklar da size kalsın. Bize Türkiye yeter. Yıllarca zaten bu işi burada yürüttük. Onlar da sizin yine ayrıca bir yüz karanız olacak. O da tarihe kayıttır.”

‘Yenileme’ sinyali

16 Nisan sonrası kendisinin partiye üye olma yolunun açıldığına işaret eden Erdoğan, 21 Mayıs’taki olağanüstü kongreyle AK Parti’ye katılacağını hatırlattı. AK Parti’de böylelikle yeni yönetiminin de belirleneceğine dikkat çeken Erdoğan, “Buradan alacağımız enerjiyle bir yandan teşkilatlarımızı güçlendirerek seçimlere hazırlayacak, bir yandan da icraatlarımızla milletimizin gönlünde daha yükseklere çıkmanın yollarını arayacağız. Bu işler öyle hani bir söz var ya ‘10 dönüm bostan yan gel yat Osman’ bu anlayışla olmaz. Eğer bir hedefiniz varsa bunun için çalışmanız, gayret etmeniz, sürekli kendinizi yenilemeniz şart. Yenilemeden olmaz. Bizim muhalefetin yaptığı gibi hiçbir şey yapmadan, sadece başkalarını suçlayarak başarı elde etmeye çalışırsanız her seferinde böyle hüsrana uğrarsınız” diye konuştu.



#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#PKK
#Sincar
#AİHM
٪d سنوات قبل