|

Bu neyin nefreti?

16 Nisan’da yapılan halk oylamasından evet kararının çıkmasının ardından sonuçlara itiraz eden FETÖ, PKK, CHP ve HDP’li bazı gruplar gösterilere başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:11 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu neyin nefreti?​
Bu neyin nefreti?​

Ülkeyi kaosa sürüklemeyi ve ikinci bir Gezi Parkı olaylarını başlatmak isteyen gruplar bir haftadır eylem yapıyor. Sol örgütlerin Kadıköy’de yapılan son eylemde ise hayır cephesinin protestosu tahrik boyutlarına ulaştı. Hayır provokatörlerinin yürüyüşü sırasında okunan yatsı ezanını hazmedemeyen grup düdük ve ıslıklarla ezanı yuhalayarak bastırmaya çalıştı.

EZANI YUHLADILAR

Yapılan referandum seçimlerinin ardından sandıktan evet çıkmasıyla birlikte halkı sokaklara dökmeye çalışan hayır cephesi bu sefer de Müslümanlığın temel taşlarından olan ezana dil uzattı. Kadıköy’de toplanan hayır provokatörleri düzenledikleri yasadışı yürüyüş sırasında yatsı ezanının okunmasına dayanamadı. Gösteriler sırasında başlayan ezanı duyan hayır cephesi bir anda eylemde kullanmak üzere getirdikleri düdükleri öttürerek yuhalamaya başladı. Sosyal medya ağı olan Twitter’a gece saatlerinde düşen bu videoya tepkiler ise gecikmedi. Her seferinde hoşgörüden bahseden hayır cephesinin yaptığı protesto esnasında okunan ezanın yuhalayarak bastırmaya çalışması sosyal medya üzerinde tepkilere neden oldu.

#Ezan
#FETÖ
#PKK
#HDP
#Kadıköy
7 yıl önce